Πρώτος κατανυκτικός εσπερινός στην Ι.Μ. Καστορίας

Image

Ο πρώτος Κατανυκτικός Εσπερινός της "Συγχωρήσεως", τελέστηκε στην Ιερά Μητρόπολη Καστορίας και στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Καστοριάς.

Στον Εσπερινό χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καστορίας κ. Σεραφείμ, με τη συμμετοχή του κλήρου της Ιεράς Μητροπόλεως αλλά και εκατοντάδων πιστών, οι οποίοι κατέκλισαν τον Ιερό Ναό της Παναγίας, για να πράξουν το "Κύριε, άφες ημίν τα οφειλήματα ημών, ως και ημείς αφίεμεν τοις οφειλέταις ημών".

Ομιλητής στον πρώτο Κατανυκτικό Εσπερινό ήταν ο Ιερομόναχος π. Αθανάσιος Μετεωρίτης, ο οποίος ανέλυσε το θέμα «Η Εκκλησία, ως θεραπευτήριο ψυχής και σώματος», δίδοντας πλούσια πνευματική τροφή στο ποίμνιο της Καστοριάς, με τον γλαφυρό του λόγο.

Αξίζει να αναφέρουμε πως στο τέλος κληρικοί και λαϊκοί ασπάσθηκαν τεμάχιο του Τιμίου Ξύλου, πήραν την ευλογία του Επισκόπου τους αλλά είχαν και την ευκαιρία να προσκυνήσουν λείψανο από το χέρι της Οσίας Σοφίας της εν Κλεισούρα ασκησάσης.

Image

Image

Εμφανίσεις: 31841
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!