Με λαμπρότητα τα ονομαστήρια του Μητροπολίτη Φλωρίνης

0-florina

Παρουσία Βουλευτών των Νομών Κοζάνης και Φλωρίνης, του Περιφερειάρχη και Αντιπεριφερειαρχών της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, των Δημάρχων Φλωρίνης και Αμυνταίου, εκπροσώπων του Στρατού και των Σωμάτων Ασφαλείας και πλήθους πιστών, τιμήθηκε σήμερα στον Ι. Μητροπολιτικό Ναό Φλωρίνης η μνήμη του Αγίου Θεοκλήτου και η ονοματική εορτή του επιχωρίου Ποιμενάρχη, Σεβσμιωτάτου Μητροπολίτου Φλωρίνης κ. Θεοκλήτου.

Στο Πολυαρχιερτικό Συλλείτουργο, του οποίου προεξήρχε ο εορτάζων Μητροπολίτης Σεβ. κ. Θεόκλητος, συνιερούργησαν οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Ιόππης κ. Δαμασκηνός, Σύρου κ. Δωρόθεος, Εδέσσης κ. Ιωήλ, Ζιχνών και Νευροκοπίου κ. Ιερόθεος και Κεντρώας Αφρικής κ. Νικηφόρος.

Κατά την Λειτουργική αυτή εκδήλωση, της οποίας την επιμέλεια είχε ο Πρωτοσύγκελλος της Ι. Μ. Φλωρίνης, Πανοσιολ. Αρχιμ. Ιουστίνος Μπαρδάκας, το θείο λόγο εκήρυξε ο Σεβσμιώτατος Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος, ο οποίος αναφέρθηκε στον, κατά τον Μέγα Βασίλειο, «συνηλικιώτη με την ανθρωπότητα» θεσμό της νηστείας, η οποία, όπως είπε ο Κύριος, περιχαρακώνεται και με τις αρετές της αμνησικακίας και της αφιλοχρηματίας.

Ευχόμενος δε προς τον εορτάζοντα Σεβ. κ. Θεόκλητο είπε, μεταξύ άλλων:

"Είναι ευλογία Θεού να συνυπάρχουμε με ανθρώπους καλούς, οι οποίοι στη ζωή τους έχουν συνδυάσει αυτά τα χαρίσματα, να είναι δηλαδή, αμνησίκακοι, αφιλοχρήματοι, ακέραιοι κατά το ήθος και το φρόνημα, με άλλα λόγια άνθρωποι του Θεού".

Επίσης πρόσθεσε: "Είναι και για μας, τους Επισκόπους της Εκκλησίας μας, ευλογία Θεού, που ανάμεσά μας βρίσκεται ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φλωρίνης κ. Θεόκλητος, που τον αγαπάμε και μας αγαπά, τον τιμούμε και μας τιμά, ο οποίος στην ιστορική και ακριτική αυτή Μητρόπολη, περιβαλλόμενος από καλούς και αξίους Κληρικούς, με προεξάρχοντα τον καλό του Πρωτοσύγκελλο, Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτη Ιουστίνο, επιτελεί αθόρυβα ένα πολύ σημαντικό και πολυεπίπεδο έργο, προς δόξα Θεού και οικοδομή του Λόγου Του στις ψυχές του λαού….»

Στο τέλος, ο Σεβασμιώτατος κ. Θεόκλητος ευχαρίστησε όλους τους παρισταμένους και δέχτηκε στον Ιερό Ναό τις ευχές τους.

0-florina1

0-florina2

0-florina3

0-florina4

0-florina5

Εμφανίσεις: 34291
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!