Κυριακή της Τυρινής στην Ιερά Μητρόπολη Πατρών

0-Patron-tirini

Με την πρέπουσα λαμπρότητα εορτάσθηκε η Ιερά Μνήμη της Αγίας Φωτεινής της Σαμαρείτιδος στον Ιερό Ναό της, που βρίσκεται στα προσφυγικά των Πατρών.

Πλειάς κόσμου κατέκλυσε τον Ιερό Ναό από την παραμονή της εορτής όπου τελέσθηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός μετ' αρτοκλασίας.

Το πρωί της Κυριακής της Τυρινής τελέσθηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία χοροστατούντος και ομιλούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πατρών κ.κ. Χρυσοστόμου.

Στον θείο Κήρυγμα του ο Σεπτός Ποιμενάρχης των Πατρών ανέφερε μερικά λόγια για την αρχή της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής ξεκινώντας με τον ιδιόμελο των αίνων " Το Στάδιον των αρετών ηνέωκται ".

Συνέχισε την ομιλία του με τον βίο της Αγίας Φωτεινής και έκλεισε με την εορτή του Αγίου ιερομάρτυρος Θεοκλήτου.

Με αφορμή τον τελευταίο του λόγο, τελέσθηκε στο τέλος Ιερό Μνημόσυνο εις μνήμην του από Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Μητροπολίτου Πατρών και μετέπειτα Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κυρού Θεοκλήτου και του Μητροπολίτου Μαντινείας και Κυνουρίας κυρού Θεοκλήτου, πνευματικού πατρός του Σεπτού Ποιμενάρχου μας.

Αξίζει να σημειωθεί, όπως ανέφερε και ο Σεβασμιώτατος, ότι τα ιερά άμφια με τα οποία λειτούργησε σήμερα, ήταν αυτά που τον χειροτόνησε εις διάκονον ο τότε Μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας κυρός Θεόκλητος.

Κατά την διάρκεια της Θείας Λειτουργίας, συλλειτουργοί ιερείς μαζί με τον Μητροπολίτη Πατρών κ.κ. Χρυσόστομο ήταν ο Αρχιμανδρίτης π. Πολύκαρπος Τσιμιτσός, ο προϊστάμενος του Ιερού Ναού πρωτ. π. Νικόλαος Παπαδόπουλος, ο π. Ανδρέας Γεωργαντόπουλος και οι διάκονοι Σεραφείμ Αργυρόπουλος και Ιωακείμ Σταματόπουλος.

Αξία αναφοράς είναι η παρουσία και η συμμετοχή στην Θεία Ευχαριστία του προϊσταμένου του Ιερού Ναού Αγίας Φωτεινής Πατρών πρωτοπρεσβυτέρου π. Νικολάου Παπαδοπούλου, ο οποίος παλεύει με πίστη,αφοσίωση και υπομονή, την δοκιμασία της ασθένειας του, που του έδωσε ο Θεός.

Στα Ιερά Αναλόγια καθ' όλες τις Ιερές Ακολουθίες έψαλλαν στον δεξιό χορό ο Πρωτοψάλτης Αλέξανδρος Παπαδόπουλος και στον αριστερό χορό ο λαμπαδάριος Νικόλαος Φράγκος.

Πηγή: blog Πίστη και Ορθοδοξία
Συνεργάτης Μιχάλης Απ. Ζαφείρης

0-Patron-tirini1

0-Patron-tirini2

0-Patron-tirini3

0-Patron-tirini4

Εμφανίσεις: 63840
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!