Ιερατική σύναξη για τις αιρέσεις από τη μητρόπολη Ιλίου

athen

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου η Ιερατική Σύναξη στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Καματερού, που διοργάνωσε το Γραφείο επί των Αιρέσεων της Ιεράς Μητροπόλεως Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Αθηναγόρας στην προσφώνησή του αναφέρθηκε στην απειλή των αιρέσεων όχι μόνο για την Εκκλησία, αλλά και για τη σύγχρονη κοινωνία και επεσήμανε την βαρύτητα που πρέπει να έχει για το ποιμαντικό έργο στις κατά τόπους ενορίες η αντιμετώπιση των αιρέσεων.

Εν συνεχεία έγινε λόγος από τους υπευθύνους του Γραφείου για την αναγκαιότητα συντονισμού στην αντιμετώπιση των αιρέσεων και για την υποστήριξη που θα παρέχεται από την Μητρόπολη προς την κατεύθυνση αυτή.

Τον λόγο έλαβε στη συνέχεια ο γραμματέας της Συνοδικής Επιτροπής για θέματα Αιρέσεων και Παραθρησκείας και δρ. Θεολογίας, Αιδεσιμολογιώτατος Πρωτοπρεσβύτερος κ. Κυριακός Τσουρός, ο οποίος έκανε μία γενική επισκόπηση των σύγχρονων Αιρέσεων. Ο ομιλητής αναφέρθηκε διεξοδικά στις κυριότερες Αιρέσεις και Σέκτες της εποχής μας και τις μεθόδους που ακολουθούν. Επεσήμανε την προβληματική που κυριαρχεί στο χώρο αυτό και τους λόγους που ωθούν τους ανθρώπους στις Αιρέσεις.

Η Σύναξη ολοκληρώθηκε με γόνιμη συζήτηση, έγινε διανομή φυλλαδίων αντιαιρετικού περιεχομένου και εκφράστηκε η επιθυμία αλλά και η δέσμευση να υπάρξει συνέχεια.

athen2

athen3

Εμφανίσεις: 31682
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!