Κυριακή της Ορθοδοξίας στην Ι.Μ. Καστορίας

0-orthodoxias-kastoria

Με την πρέπουσα εκκλησιαστική μεγαλοπρέπεια εορτάστηκε η Κυριακή της Ορθοδοξίας στην Ιερά Μητρόπολη Καστορίας.

Επίκεντρο του εορτασμού ο Ιερός Μητροπολιτικός Ναός Κοιμήσεως της Θεοτόκου Καστοριάς, στον οποίο τελέσθηκε η Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του οικείου Επισκόπου κ. Σεραφείμ.

Στην εγκύκλιό του ο Μητροπολίτης Καστορίας για την ημέρα μνήμης της Αναστηλώσεως των Ιερών Εικόνων και της καταπολέμησης των αιρέσεων, αναφέρεται στον θρίαμβο της πίστεώς μας, ο οποίος εκδηλώθηκε  στους διωγμούς κατά του Χριστού μας, κατά των Αποστόλων και των Χριστιανών. Ο θρίαμβος αυτός κυριάρχησε όταν φύτρωσαν οι αιρέσεις και θέλησαν να νοθεύσουν την αλήθεια και τη διδασκαλία της Αγίας μας Εκκλησίας.

"Και η πίστη δεν σβήστηκε. Αντιθέτως αυξήθηκε, μεγάλωσε και εξαπλώθηκε στα πέρατα του κόσμου. Καθώς επίσης, φάνηκε και τρανώθηκε στα πρόσωπα των διωκτών, όπως ο ληστής στον Σταυρό, ο Σαύλος που γίνεται ο θερμότερος των Αποστόλων και μέγα πλήθος μαρτύρων που μετέτρεψαν τους δήμιούς τους σε υπερασπιστές της αληθινής πίστεως του Χριστού", συνεχίζει ο κ. Σεραφείμ.

Και καταλήγει προτρέποντας το ποίμνιο της ακριτικής Επαρχίας, να έχουν υπομονή και κουράγιο για τις δυσκολίες που διέρχεται ο τόπος μας, αφού ο Χριστός είναι μαζί μας. Και ο Χριστός θα νικήσει. Ο Χριστός θα θριαμβεύσει και πάλι.

Στη συνέχεια τελέσθηκε η λιτάνευση των Ιερών Εικόνων εντός του Ιερού Ναού, κατά τη συνήθη τάξη.

Τέλος, ο Σεβασμιώτατος, με την ευχή του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών κ. Ιερωνύμου, τέλεσε την εις Αρχιμανδρίτη χειροθεσία του Ιερομονάχου π. Σεραφείμ Λεβέντη, κληρικού της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και κατά σάρκα υιού του Γενικού Αρχιερατικού Επιτρόπου της Ιεράς Μητροπόλεως Καστορίας Πρωτ. Φωτίου Λεβέντη.

0-orthodoxias-kastoria1

0-orthodoxias-kastoria2

0-orthodoxias-kastoria3

Εμφανίσεις: 32175
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!