8η συνάντηση στελεχών Κατηχήσεως στη Μητρόπολη Κορίνθου

korinthouΜε επιτυχία συνεχίστηκε το Σάββατο, 10 Μαρτίου ε. ε., η 8η κατά σειρά συνάντηση των στελεχών Κατηχήσεως της Ιεράς Μητροπόλεώς Kορίνθου.

Ομιλητής ήταν ο θεολόγος Πρωτοπρεσβύτερος και προϊστάμενος του Ι. Καθεδρικού Ναού Απ. Παύλου Κορίνθου π. Παναγιώτης Μαυραγάνης, ο οποίος και ανέπτυξε το επίκαιρο, λόγω της Μεγάλης Τεσσαρακοστής, θέμα «Προσευχή, άσκηση και αρετή στην ζωή της Εκκλησίας».

Ο π. Παναγιώτης κατέδειξε ότι η Προσευχή, η Άσκηση και η καλλιέργεια των αρετών, διασφαλίζοντας αυτές με την κατ᾿ εξοχήν αρετή της ταπεινώσεως, είναι τα μέσα με τα οποία ο αγωνιζόμενος Χριστιανός επιτυγχάνει την εν Χριστώ ενώση του και τον εν Αγίω Πνεύματι αγιασμό του. Εντός της Εκκλησίας ο πιστός, σημείωσε, καλλιεργεί τις αρετές όχι καταναγκαστικά, αλλά από αγάπη προς  τον Θεό και κατ᾿ αυτόν τον τρόπο, ευρίσκει την εν Χριστώ ολοκλήρωσή του μέσα στον αγιασμένο χώρο της Εκκλησίας η οποία, σαν σωστική κιβωτός, αγιάζει δια των μυστηρίων και της εφαρμογής της διδασκαλίας Της ψυχοσωματικά ολόκληρο τον άνθρωπο.

Την συζήτηση που ακολούθησε συντόνισε ο Σεβ. Μητροπολίτης Διονύσιος ο οποίος, μεταξύ άλλων, τόνισε ότι, στην υλοκρατούμενη και γεμάτη ανασφάλεια εποχή μας, οφείλουμε προσευχόμενοι και ασκούμενοι καθ᾿ ημέραν εν μετανοία να πραγματοποιήσουμε τις Ευαγγελικές αρετές για να βγούμε από τα αδιέξοδα της εποχής μας, επιτυγχάνοντες κατ᾿ αυτόν τον τρόπο τον εξαγιασμό μας, που είναι και το θέλημα του Θεού, σύμφωνα με τον Απόστολο, που γράφει: «Τούτο γαρ έστι θέλημα του Θεού, ο αγιασμός υμών» (Α’ Θεσ. δ’, 3).

 

Εμφανίσεις: 41609
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!