4+1 εκατομμύρια ευρώ από το ΕΣΠΑ για την Ι.Μ. Αλεξανδρουπόλεως

Image4+1 εκατομμύρια ευρώ από το ΕΣΠΑ για την Ιερά Μητρόπολη Αλεξανδρουπόλεως, ενέκρινε ο περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Άρης Γιαννακίδης.

Την Τρίτη βγαίνει σε δημοπρασία η ανακατασκευή του Πνευματικού Κέντρου της Μητρόπολης ύψους ενός εκατομμυρίου ευρώ, ενώ παρουσία και του Μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως κ. Άνθιμου έπεσαν οι υπογραφές για την κατασκευή μεγάλου «προνοιακού έργου της Μονάδας Φροντίδας Ηλικιωμένων του Νέου Ιωακείμειου Γηροκομείου» που θα αναγερθεί σε ιδιόκτητο οικόπεδο της Μητρόπολης στο 9ο χιλιόμετρο της εθνικής οδού Αλεξανδρούπολης-Μάκρης

Το έργο, που είναι ενταγμένο στο ΕΣΠΑ, έχει κόστος 4.145.370 ευρώ και θα ολοκληρωθεί σε δύο χρόνια.

Η Νέα Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων Μη Κερδοσκοπικού Χαρακτήρα «Νέο Ιωακείμειο Γηροκομείο Αλεξανδρούπολης», θα είναι δυναμικότητας εκατό κλινών, θα αποτελείται από δύο κτίρια κι έχει ως σκοπό την παροχή υπηρεσιών περίθαλψης, κοινωνικής υποστήριξης, φιλοξενίας, λειτουργίας και κοινωνικής αποκατάστασης ενηλίκων πασχόντων και ατόμων τρίτης ηλικίας.

Ο περιφερειάρχης κ. Α. Γιαννακίδης, η αντιπεριφερειάρχης κ. Γεωργία Νικολάου και ο Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως κ. Άνθιμος ευχαρίστησαν αλλήλους σε τελετή που πραγματοποιήθηκε στην Αλεξανδρούπολη, εκφράζοντας παράλληλα την βεβαιότητα τους ότι επιτελούν τον κοινωνικό τους ρόλο συνδράμοντας τις πλέον αδύναμες και ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού.

Τέλος να αναφερθεί ότι και άλλες Μητροπόλεις όπως της Δράμας και της Καβάλας, έχουν τύχει ανάλογης γενναιοδωρίας από την Περιφέρεια με προγράμματα του ΕΣΠΑ.


Εμφανίσεις: 31131
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!