Καστορίας Σεραφείμ: 'Η αιτία της κρίσης είναι ο εαυτός μας'

kastoria-stauros

Με την πρέπουσα μεγαλοπρέπεια εορτάστηκε η Κυριακή της Σταυροπροσκυνήσεως στην Ιερά Μητρόπολη Καστορίας, με επίκεντρο του εορτασμού τον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Καστοριάς.

Και φέτος, όπως κάθε χρόνο, κομίσθηκε τεμάχιο του Τιμίου Ξύλου ώστε να ενισχύσει τον αγώνα της Μεγάλης Τεσσαρακοστής και να ενδυναμώσει τον ακριτικό λαό της Καστοριάς.

Το Τίμιο Ξύλο έφτασε στην Καστοριά, με την ευλογία του Μητροπολίτου Δράμας κ. Παύλου, από την Ιερά Μονή Παναγίας Εικοσιφοινίσσης, το απόγευμα του Σαββάτου 17 Μαρτίου, το οποίο και υπεδέχθη ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καστορίας κ. Σεραφείμ, στα προπύλαια του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού.

Στη συνέχεια ακολούθησε ο πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός, χοροστατούντος του οικείου Επισκόπου, ο οποίος στον θείο λόγο του απευθύνθηκε στο ποίμνιό του, αναφερόμενος στη δύναμη του Σταυρού αλλά και στην ζωντανή παρουσία του στην ζωή και την καθημερινότητά μας.

Ο κ. Σεραφείμ, δεν παρέλειψε να αναφερθεί για ακόμη μια φορά στην κρισιμότητα των καιρών που διανύουμε ως Έθνος και είπε χαρακτηριστικά πως δεν πρέπει να πλανόμαστε και να μην ψάχνουμε την αιτία της κρίσης πουθενά αλλού παρά μόνο στους ίδιους τους εαυτούς μας.

"Δεν μας εκδικείται ο Θεός, μας εκδικούνται οι αμαρτίες μας", κατέληξε ο Σεβασμιώτατος, προτρέποντας το εκκλησίασμα να επικαλούμαστε την δύναμη του Σταυρού του Κυρίου μας Ιησού Χριστού.

Ανήμερα της Γ΄ Κυριακής των Νηστειών, τελέσθηκε η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Μητροπολίτου Καστοριάς, ο οποίος και τέλεσε την ακολουθία της Σταυροπροσκυνήσεως.

Το Τίμιο Ξύλο προσκύνησε πλήθος πιστών από όλη την Επαρχία της Καστοριάς, τόσο την ώρα της Θείας Λειτουργίας όσο και κατά τη διάρκεια της ημέρας.

kastoria-stauros1

kastoria-stauros2

kastoria1

kastoria-stauros3

kastoria-stauros4

Εμφανίσεις: 25720
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!