Χειροτονία διακόνου από τον Αιτωλίας Κοσμά στην Ι. Μονή Μυρτιάς

aitolias-xeirotoniaΣτην Ιερά Μονή Εισοδίων της Θεοτόκου Μυρτιάς ιερούργησε σήμερα, Κυριακή της Σταυροπροσκυνήσεως ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμάς, ο οποίος κατά την διάρκεια της θείας Λειτουργίας χειροτόνησε στον βαθμό του διακόνου τον μοναχό Ευφρόσυνο Γρίβα, αδελφό της Ιεράς Μονής.

Ο Σεβασμιώτατος κατά το κήρυγμά του αναφέρθηκε στην σταυρική πορεία του μοναχού και του ιερέως στον σύγχρονο κόσμο και προέτρεψε τον νέο διάκονο να εργάζεται θυσιαστικά και ιεραποστολικά μέσα στην Εκκλησία του Χριστού.

Ο νέος κληρικός θα είναι άμισθος, κάτι στο οποίο έκανε ιδιαίτερη αναφορά ο Σεβασμιώτατος, αφού η κατάσταση αυτή δημιουργεί ιδιαίτερο πρόβλημα στις ενορίες της υπαίθρου, οι οποίες παραμένουν αποίμαντες, καθώς δεν υπάρχει η δυνατότητα διορισμού εφημερίων από την πολιτεία.

Μετά την θεία Λειτουργία τελέσθηκαν τα εγκαίνια της ανακαινισθείσης βιβλιοθήκης της Ιεράς Μονής.

Τον αγιασμό τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης, ο οποίος έκανε αναφορά στον μακαριστό καθηγούμενο αρχιμ. Αυγουστίνο Ανδριτσόπουλο, στη μνήμη του οποίου αφιερώθηκε η νέα βιβλιοθήκη, αλλά και στον μακαριστό μητροπολίτη Αγυιάς και Συκουρίου, τον από Παραμυθίας, κυρό Παύλο Καρβέλη, ο οποίος είχε εγκαταβιώσει στην Ιερά Μονή Μυρτιάς.

DSC02765

Εμφανίσεις: 31838
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!