Συνάντηση Δημάρχων με τον Μητροπολίτη Φθιώτιδος

dimarxoi

Συνάντηση των Δημάρχων της Φθιώτιδος με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας κ. Νικόλαο, πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 21 Μαρτίου, στις 10 το πρωί στο Μητροπολιτικό Μέγαρο, με σκοπό τον συντονισμό της συνεργασίας Εκκλησίας και τοπικής Αυτοδιοικήσεως για την αντιμετώπιση της κρίσεως.

Στη συνάντηση, που έγινε σε φιλικό και εγκάρδιο κλίμα, παρέστησαν οι Δήμαρχοι Λαμιέων κ. Γεώργιος Κοτρωνιάς με τον Αντιδήμαρχο κ. Κωνσταντίνο Μουστάκα, Λοκρών κ. Νικόλαος Λιόλιος με την υπεύθυνη της κοινωνικής πρόνοιας του Δήμου κα Λιόλιου, Στυλίδος κ. Απόστολος Γκλέτσος, Αμφικλείας-Ελατείας κ. Θεόδωρος Ντούρος, Μώλου-Αγίου Κωνσταντίνου κ. Ευάγγελος Τετριμίδας και οι Αντιδήμαρχοι Δομοκού κ. Δημήτριος Μπακοστέργιος και Μακρακώμης κ. Βασίλειος Κανέλλος. 

Κατά τη δίωρη σύσκεψη ο Σεβασμιώτατος κατ  ἀρχήν ευχαρίστησε τους κ. Δημάρχους για την ανταπόκριση στην πρόσκλησή του και, αφού εξήρε το έργο των Δημάρχων στις περιοχές τους, ζήτησε τη στενότερη συνεργασία τους και των κατά τόπους Προέδρων με την Μητρόπολη και τις Ενορίες.

Μετά από διεξοδική συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων συμφωνήθηκε:

1. Η σύνταξη κοινωνικού χάρτου με βάση ενιαία κριτήρια για την διασφάλιση του καταλόγου των εχόντων άμεση ανάγκη.

2. Η συνεργασία των Ιερέων με τους υπευθύνους του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» και τις κοινωνικές υπηρεσίες των Δήμων.

3. Η ενίσχυση των Κέντρων Αγάπης της Ιεράς Μητροπόλεως από τους Δήμους, εφ ὅσον θα έχουν έκτακτες χορηγείες τροφίμων.

4. Η επιδίωξη κατά τακτά χρονικά διαστήματα συναντήσεων του Μητροπολίτου και των Δημάρχων για την από κοινού αντιμετώπιση σοβαρών και μεγάλων προβλημάτων, που απασχολούν την περιοχή.

Στη συνάντηση ο Σεβασμιώτατος πρότεινε να προγραμματισθεί προσεχώς στενοτέρα συνεργασία της τοπικής Εκκλησίας και της τοπικής Αυτοδιοικήσεως για την προβολή του θρησκευτικού τουρισμού στη Φθιώτιδα, πρόταση που έγινε ευμενώς αποδεκτή από όλους.

Τέλος, ο Σεβασμιώτατος προσέφερε εις τους κ. Δημάρχους δύο μεγάλα λευκώματα των εκδόσεων της Ιεράς Μητροπόλεως με τα ιστορικά εκκλησιαστικά μνημεία και τα μνημεία λαϊκής ευσεβείας της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος.

Εμφανίσεις: 27420
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!