Συνεργασία Δήμου – Ι.Μ. Κιλκισίου για την αποκατάσταση του Επισκοπείου

kilkis press episkopeio

Την υπογραφή προγραμματικής Σύμβασης με την Ιερά Μητρόπολη Πολυανής και Κιλκισίου για την υποβολή πρότασης στο ΕΣΠΑ από το Δήμο με τίτλο "Συντήρηση - αποκατάσταση διατηρητέου κτιρίου και επανάχρησής του σε πολυδύναμο κέντρο μελέτης και προβολής πολιτισμού της Ιεράς Μητροπόλεως Πολυανής και Κιλκισίου" αποφάσισε μεταξύ των άλλων το Δημοτικό Συμβούλιο Κιλκίς.

Με την απόφαση αυτή ο Δήμος Κιλκίς θα καταθέσει πρόταση και θα καταστεί φορέας υλοποίησης του έργου, καθώς ικανή και αναγκαία συνθήκη για την κατάθεση της πρότασης είναι η διαχειριστική επάρκεια του δικαιούχου, την οποία όμως δεν διαθέτει η ιερά Μητρόπολη Πολυανης & Kιλκισιου.

Πρόκειται για ένα έργο όπου η προσπάθεια είχε ξεκινήσει επί του μακαριστού Απόστολου και για το οποίο έχει δώσει ιδιαίτερα μεγάλο βάρος ο Μητροπολίτης Κιλκίς κ. Εμμανουήλ, που μετά την αξιοποίηση του κτηρίου της πρώην Νομαρχίας ως πνευματικό κέντρο και «κύταρρο» πολιτισμού με την στέγαση πολιτιστικών συλλόγων όπως το Λύκειο Ελληνίδων επιδιώκει την αξιοποίηση και την αποκατάσταση του Επισκοπείου, το οποίο αποτελεί ένα αρχιτεκτονικό κόσμημα για την πόλη του Κιλκίς.

Εμφανίσεις: 28668
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!