Με λαμπρότητα εορτάστηκε ο Ευαγγελισμός στην Ι.Μ. Καστορίας

kastoria-1821

Επισήμως εορτάστηκε ο Ευαγγελισμός της Υπεραγίας Θεοτόκου αλλά και η επέτειος της Εθνεγερσίας του 1821 στην Ιερά Μητρόπολη Καστορίας.

Το απόγευμα της παραμονής στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Καστοριάς, τελέσθηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καστορίας κ. Σεραφείμ, ο οποίος στο λόγο του αναφέρθηκε τόσο στη σημασία που έχει η Παναγία στη ζωή μας αλλά και στην επικοινωνία μας με τον Χριστό όσο και στη σημασία που πρέπει να δίνουμε στην ιστορία και τα σύμβολα που μας συνδέουν με τους ήρωες προγόνους μας.

Ανήμερα του διπλού εορτασμού της Ορθοδοξίας και του Ελληνισμού, τελέσθηκε η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του κ. Σεραφείμ και την παρουσία του λαού του Θεού και των αρχών του τόπου.

Στη συνέχεια ο Σεβασμιώτατος τέλεσε την Δοξολογία για την επέτειο της Ελληνικής Επαναστάσεως και όλο το εκκλησίασμα με πρώτο τον ακρίτα Επίσκοπο έψαλλαν τον Εθνικό μας Ύμνο.

Τέλος, ο Μητροπολίτης Καστοριάς και πριν την καθιερωμένη μαθητική και στρατιωτική παρέλαση στην οδό Μεγάλου Αλεξάνδρου, μετέβη στο μνημείο των Ηρώων στην πλατεία Μακεδονομάχων της πόλεως, όπου τέλεσε την επιμνημόσυνη δέηση και κατατέθηκαν στεφάνια στη μνήμη των αγωνιστών του ΄21.

kastoria-18210

kastoria-01

kastorias-02

Εμφανίσεις: 27443
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!