Καλαβρύτων και Βρεσθένης στην Παναγία Τρυπητή

 

P4012762 resizeMε ιδιαίτερη κατάνυξη και ευλάβεια πραγματοποιήθηκε στο Ιερό Προσκύνημα της Παναγίας της Τρυπητής ο τελευταίος Κατανυκτικός εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου κ. Αμβροσίου και την συμμετοχή πολλών ιερέων και πλήθους πιστών.

Τους ύμνους απέδωσε η Βυζαντινή χορωδία υπό την διεύθυνση του μουσικοδιδασκάλου κ. Φίλιππου Οικονόμου.

Ομιλητής ήταν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βρεσθένης κ. Θεόκλητος ο οποίος ανέλυσε το θέμα με τον τίτλο «Oδεύοντας προς την Ανάσταση».

Αφού ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο κ. Αμβρόσιο και του εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του για την  φιλάδελφη φιλοξενία και αγάπη που του παρέχει, στη συνέχεια αναφέρθηκε στο μεγάλο γεγονός της Αναστάσεως, χωρίς το οποίο, τόνισε,  το κήρυγμα του Ευαγγελίου θα ήταν κενό και μάταιο.

Καθώς πορευόμεθα προς το Πάσχα, είπε ο Σεβασμιώτατος κ. Θεόκλητος, θα πρέπει να βιώσουμε και να οικειοποιηθούμε την ανάσταση του Χριστού στη δύσκολη και μαστιζόμενη από ψυχοφθόρες κρίσεις ζωή μας. Πώς; Με το να διώξουμε την θλίψη, την κατήφεια, την λύπη από τη ζωή μας. Να γίνουν τα έργα μας αναστάσιμα. Να αφήσουμε να καταυγάσει το φως της αναστάσεως κάθε στιγμή της ζωής μας. Να γίνει η ζωή μας αναστάσιμη, να αφήσουμε την χαρά που αναδύεται από τον ζωοδόχο τάφο του Χριστού μας, να πλημμυρίσει τις οικογένειες, τα παιδιά μας, το γένος μας, την πατρίδα μας. Όχι απλά να ψάλλουμε από συνήθεια ή για το καλό, το ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ, αλλά να το νιώσουμε μέσα μας, να μας αναγεννά και να κατευθύνει τη ζωή μας προς την μακαριότητα.

Στο τέλος του Εσπερινού ο Σεβασμιώτατος κ. Αμβρόσιος τίμησε τον Αιδεσιμολογιώτατο Πρωτοπρεσβύτερο π. Σπυρίδωνα Χριστόπουλο, Προϊστάμενο του Ιερού Ναού Κοιμήσεως Θεοτόκου Παλαιού Φαλήρου, καταγόμενο εκ Καλαβρύτων, με την ευκαιρία της συμπληρώσεως πενήντα ετών συνεχούς θυσιαστικής προσφοράς και διακονίας στο Ιερό Θυσιαστήριο και την Εκπαίδευση, και του απένειμε το μετάλλιο της Ιεράς Μητροπόλεώς μας. Ο π. Σπυρίδων, βαθειά συγκινημένος, ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο για την τιμητική αυτή διάκριση.

Στη συνέχεια ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε στους πιστούς για την ερχόμενη Μεγάλη Εβδομάδα και την Ανάσταση του Κυρίου.

P4012789 resize

 

Εμφανίσεις: 39707
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!