13 ενηλίκους κατηχούμενους βάπτισε ο Μητροπολίτης Φθιώτιδος

 

IMG 5330

Τις βαπτίσεις 13 Ενηλίκων Κατηχουμένων τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Νικόλαος, την Τρίτη 3η Απριλίου και ώρα 9 π.μ., στο σταυροειδούς σχήματος Βαπτιστήριο Ενηλίκων της Ιεράς Μητροπόλεως, που βρίσκεται στον Ιερό Ναό της Αγίας Παρασκευής Νέας Άμπλιανης Λαμίας.

Το Ιερό Μυστήριο, το οποίο παρακολούθησαν πολλοί συγγενείς και φίλοι των Νεοφωτίστων, τελέσθηκε με πρωτοχριστιανική τάξη και κατάνυξη.

Στο τέλος του Μυστηρίου ο Σεβασμιώτατος έδωσε συμβουλές και οδηγίες στους βαπτισθέντες για την καινούργια πνευματική ζωή τους μέσα στο Σώμα της Ορθοδόξου Εκκλησίας, η οποία θα πρέπει να είναι σύμφωνη με τις ευαγγελικές εντολές επιδιώκοντας πάντα το καλό και αποφεύγοντας το κακό. 

Τόσο οι Νεοφώτιστοι Χριστιανοί όσο και οι Ανάδοχοί τους εξέφρασαν την χαρά τους και τις θερμές ευχαριστίες τους προς τον Σεβασμιώτατο για την πρωτόγνωρη πνευματική αυτή εμπειρία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι Νεοφώτιστοι Ορθόδοξοι Χριστιανοί, οι οποίοι προέρχονται από διάφορα μέρη της Φθιώτιδος, είχαν προηγουμένως παρακολουθήσει τα μαθήματα της Σχολής Κατηχήσεως της Ιεράς Μητροπόλεως, την οποία πλαισιώνουν άξιοι και κατηρτισμένοι κληρικοί, που διδάσκουν στους κατηχουμένους τα Ιερά Μυστήρια της Εκκλησίας, την Ερμηνεία της Αγίας Γραφής καθώς και στοιχεία από τους βίους των Αγίων και την λατρευτική ζωή της Εκκλησιας.  

Συνολικά από το 2001, που δημιουργήθηκε το Βαπτιστήριο Ενηλίκων, μέχρι σήμερα έχουν βαπτισθεί σε αυτό, από τον Ίδιο τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη κ. Νικόλαο, 305 κατηχούμενοι.

IMG 5264

IMG 5283

Εμφανίσεις: 47042
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!