Εόρτια εκδήλωση στην Ιερά Μητρόπολη Αιτωλίας

aitolias-eorti

Στον Ι.Ν. Αγίου Δημητρίου Αγρινίου της Ι.Μ. Αιτωλίας και Ακαρνανίας πραγματοποιήθηκε χθες Τετάρτη 4 Απριλίου στις 7 το απόγευμα με την ευλογία του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτου Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ.κ. Κοσμά εόρτια εκδήλωση για την Αγία και Μεγάλη Τεσσαρακοστή.

Την εκδήλωση οργάνωσαν από κοινού ο Σύλλογος Ιεροψαλτών νομού Αιτωλίας και Ακαρνανίας «Άνθιμος ο Αρχιδιάκονος» ο σύλλογος φίλων του Αγίου Όρους «Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός» (Αγρινίου) και το Παράρτημα Αιτωλ/νιας της Πανελληνίου Ενώσεως Θεολόγων.

Η εκδήλωση περιλάμβανε επίκαιρους ύμνους της Μ. Τεσσαρακοστής από τη χορωδία του συλλόγου Ιεροψαλτών νομού Αιτωλίας και Ακαρνανίας «Άνθιμος ο Αρχιδιάκονος» με χοράρχη τον Πρωτοψάλτη και καθηγητή Βυζαντινής Μουσικής κ. Κων/νο Λανάρα και ομιλία από τον π. Γεώργιο Κανάκη, θεολόγο, κληρικό της Ι.Αρχιεπισκοπής Αθηνών – εφημέριο του Ι.Ν. Παναγία η Γιάτρισσα του Νοσοκομείου Ερρίκος Ντυνάν με θέμα « το θέλημα του Θεού».

Την εκδήλωση έκλεισε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ.κ. Κοσμάς ευχόμενος στους συμμετέχοντες και στους παρισταμένους πιστούς να ζουν πραγματικά το θέλημα του Θεού όπως το ανέπτυξε στην ομιλία του ο π. Γεώργιος, αλλά και όπως ο ίδιος ο Κύριος το έπραξε εκείνο το βράδυ στον κήπο της Γεθσημανή, για να επιτύχουν την σωτηρία τους και να αξιωθούν της Βασιλείας του Θεού.

aitolias-eorti1

aitolias-eorti2

Εμφανίσεις: 30300
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!