Εγκαίνια Κοινωνικού Παντοπωλείου στην Ι.Μ. Νεαπόλεως

DSCF3796

Μετά την Τράπεζα Ρουχισμού «Ο ΧΙΤΩΝ» η Ιερά Μητρόπολη  Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως, επεκτείνοντας την ποιμαντική της φροντίδα για τους ανθρώπους της Δυτικής Θεσσαλονίκης σ’ αυτούς τους δύσκολους καιρούς, προχώρησε στην ίδρυση και λειτουργία και Κοινωνικού Παντοπωλείου, με την επωνυμία «Η ΑΓΑΠΗ», το οποίο βρίσκεται στην περιοχή της Ξηροκρήνης (οδός Λαγκαδά 55).

Τα εγκαίνια του Καταστήματος τέλεσε σήμερα Παρασκευή 6 Απριλίου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας, ο οποίος στο χαιρετισμό του, αφού υπογράμμισε τη σπουδαιότητα του όλου εγχειρήματος για τους απόρους και τους οικονομικά ασθενέστερους συνανθρώπους μας, εξέφρασε τις θερμές του ευχαριστίες προς το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, τη Γενική Γραμματεία Μακεδονίας - Θράκης, την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κεντρικής Μακεδονίας, καθώς και όλες τις Υπηρεσίες και τους συνεργάτες που συνέβαλαν καθοριστικά στην υλοποίηση του συγκεκριμένου προγράμματος.

Επανέλαβε δε ότι το έργο αυτό αποτελεί καρπό της συνεργασίας Πολιτείας και Εκκλησίας και παρότρυνε πρόσωπα και φορείς να συμμετάσχουν με την προσφορά τους και στην προσπάθεια αυτή.

Τέλος, έκανε ιδιαίτερη μνεία στην αρωγή της Εκκλησίας της Κύπρου και του Αρχιεπισκόπου κ. Χρυσοστόμου, καθώς και των Σούπερ Μάρκετ της περιοχής για τον εφοδιασμό του Κοινωνικού Παντοπωλείου.  
 
Στα εγκαίνια παρέστησαν ο Πρόεδρος της «Δημοκρατικής Αναγέννησης» κ. Στέλιος Παπαθεμελής, ο Γενικός Γραμματέας Μακεδονίας - Θράκης κ. Γεώργιος Χατζηκωνσταντίνου, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας κ. Παναγιώτης Ψωμιάδης, ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Απόστολος Τζιτζικώστας, ο Γεν. Διευθυντής Αξιοποίησης Δημόσιας Περιουσίας Π.Κ.Μ. κ. Παναγιώτης Γεωργόπουλος, ο Δήμαρχος Παύλου Μελά κ. Διαμαντής Παπαδόπουλος, ο Δήμαρχος Δέλτα κ. Γεώργιος Γλώσσης, ο πρ. Δήμαρχος Πολίχνης κ. Κωνσταντίνος Θεοδωρίδης, η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Αλληλεγγύης του Δήμου Θεσσαλονίκης κ. Καλυψώ Γούλα, η κυρία Κυριακή Καταφυγιώτου, Υπεύθυνη της Π.Κ.Μ. για τους αστέγους, ο κ. Νικόλαος Παπαγεωργίου, Πρόεδρος του Ιδρύματος «Παπαγεωργίου», κληρικοί της Ιεράς Μητροπόλεως και συνεργάτες του κοινωνικού και φιλανθρωπικού έργου των ενοριών, στην ακούραστη και ανιδιοτελή διακονία των οποίων στηρίζεται, όπως επισήμανε ο Σεβασμιώτατος, η καρποφορία και αυτής της πρωτοβουλίας, η οποία αναπτύσσεται παράλληλα με τα Ενοριακά Συσσίτια και τις Τράπεζες Τροφίμων, που καλύπτουν ημερησίως περισσότερους από 3.400 αναξιοπαθούντες συνανθρώπους μας.

 

DSCF3799

Εμφανίσεις: 35176
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!