Oι λατρευτικές εκδηλώσεις για την Έξοδο του Μεσολογγίου (ΦΩΤΟ)

mesologgi

Κείμενο-φωτογραφίες: Βασίλης Μυλωνάς

Με ιδιαίτερη μεγαλοπρέπεια πραγματοποιήθηκαν και φέτος οι εκδηλώσεις για την 186η επέτειο της ΕΞΟΔΟΥ της φρουράς των ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΠΟΛΙΟΡΚΗΜΕΝΩΝ στην Ιερά Πόλη του Μεσολογγίου.

Οι λατρευτικές εκδηλώσεις ξεκίνησαν με αρχιερατικό Εσπερινό χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Βελεστίνου κ. Δαμασκηνού και συγχοροστατούντων του Μητροπολίτου Ξάνθης και Περιθεωρίου κ. Παντελεήμονος και του οικείου Ποιμενάρχου Μητροπολίτου Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμά.

Στη συνέχεια ξεκίνησε η λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος της Εξόδου και του Σταυρού Ευλογίας του Επισκόπου Ρωγών Ιωσήφ.

Η λιτανευτική πομπή στην οποία συμμετείχαν τα σχολεία της Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου, πολιτιστικοί σύλλογοι, φιλαρμονικές και στρατιωτικά αγήματα κατέληξε στον Κήπο των Ηρώων, όπου τελέσθηκε επιμνημόσυνη δέηση στον Τύμβο των Ηρώων και ακολούθησε η κατάθεση στεφάνων από τον εκπρόσωπο της Ελληνικής Κυβερνήσεως.

Κατόπιν ο Δήμαρχος της Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου κ. Παναγιώτης Κατσούλης εκφώνησε τον πανηγυρικό της ημέρας και ακολούθησε η αναπαράσταση της ανατινάξεως του Χρήστου Καψάλη.

mesologgi1

mesologgi2

mesologgi13

mesologgi5

mesologgi6

mesologgi7

mesologgi8

mesologgi9

mesologgi10

mesologgi12

Εμφανίσεις: 78563
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!