15 τόνους τρόφιμα διέθεσε το τελευταίο τρίμηνο η Ι. Μητρόπολις Πατρών

patron-demataΣυγκινητική είναι η ανταπόκριση του ευσεβούς Λαού στο κάλεσμα του Σεβ. Μητροπολίτου Πατρών κ.κ. Χρυσοστόμου, για να έλθουν αρωγοί στην προσπάθεια της Εκκλησίας μας, ώστε να ανακουφισθούν όσοι ευρίσκονται σε δύσκολη θέση λόγω της σοβαρής οικονομικής κρίσεως.

Η συνεργασία της Εκκλησίας με τα Super Market της περιοχής και η προσφορά των επωνύμων και ανωνύμων συμπολιτών μας και άλλων αδελφών εκτός της Ιεράς Μητροπόλεως Πατρών έδωσαν την δυνατότητα σε ενδεείς και εμπεριστάτους αδελφούς μας να πάρουν αναπνοή από τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν.

Ιδιαίτερη αναφορά θα κάνομε στην βοήθεια σε είδη τροφίμων η οποία απεστάλη στην Ιερά Μητρόπολή μας, από την Αρχιεπισκοπή Κύπρου.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος συναντήθηκε με τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Κύπρου κ.κ. Χρυσόστομο στην Αθήνα και τον ευχαρίστησε προσωπικά αλλά και εκ μέρους του Ιερού Κλήρου και του Λαού των Πατρών για την προσφορά αγάπης εκ μέρους της Κυπριακής Εκκλησίας.

Τρόφιμα διατέθηκαν:

Α) Στην τράπεζα τροφίμων η οποία λειτουργεί σε συνεργασία Δήμου και Ι.Μ. Πατρών.

Β) Στο Δήμο Δυμαίων.

Γ) Στο Δήμο Ερυμάνθου

Δ) Στις ενορίες που λειτουργούν στέγες αγάπης και σε άλλες ενορίες εκτός Πατρών για την βοήθεια εμπεριστάτων ενοριτών.

Ε) Σε έκτακτες περιπτώσεις για την αντιμετώπιση αναγκών συνανθρώπων μας.

Η Ιερά Μητρόπολις Πατρών ευχαριστεί:

  • Όλα τα Super Market της πόλεώς μας

  • Την Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου

  • Τον ανώνυμο που προσέφερε 100 αρνιά για να διανεμηθούν σε άπορες οικογένειες το Πάσχα

  • Όλους τους καθ΄ οιονδήποτε τρόπο ενισχύοντες το φιλανθρωπικό έργο της Εκκλησίας, επωνύμους και ανωνύμους αδελφούς μας και τους εύχεται κάθε ευλογία παρά του Αναστάντα Κυρίου μας.

Τα Ιδρύματα της πόλεώς μας επεσκέφθη ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος

Για μια ακόμη φορά ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ.κ. Χρυσόστομος βρέθηκε κοντά στο προσωπικό και τους αδελφούς μας που ζουν στα Ιδρύματα της πόλεώς μας, τους ευχήθηκε για το Άγιο Πάσχα και εξέφρασε την πατρική του αγάπη στον καθένα ξεχωριστά.

Συγκεκριμένα ο Σεβασμιώτατος, επεσκέφθη το Καραμανδάνειο Νοσοκομείο Παίδων Πατρών, όπου μίλησε με τον Διοικητή, τους Διευθυντάς των κλινικών, το Ιατρικό και Νοσηλευτικό προσωπικό, ένα προς ένα, και επεσκέφθη όλα τα παιδιά που νοσηλεύονται στο Νοσοκομείο και τους προσέφερε αναστάσιμες λαμπάδες, εικόνες της Αναστάσεως και πατρικές θερμές ευχές, όπως και στους γονείς τους.

Εν συνεχεία ο Σεβασμιώτατος επεσκέφθη το Κέντρο «Μέριμνα», την «Κιβωτό της Αγάπης», το «Άσυλο Ανιάτων» και την «Φωλιά του Παιδιού», όπου συνομίλησε με τα Διοικητικά Συμβούλια και χαιρέτισε τους τροφίμους των Ιδρυμάτων αυτών.

Σε όλους προσέφερε την ηθική και υλική στήριξη της τοπικής Εκκλησίας.

 

  • Στις Φυλακές του Αγίου Στεφάνου Πατρών. Μαζί με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Μ.Κ.Ο. της Εκκλησίας «Αποστολή» κ. Κωνσταντίνο Δήμτσα, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος επεσκέφθη το Σωφρονιστικό Κατάστημα που ευρίσκεται, ως γνωστόν, στη Βιομηχανική Περιοχή των Πατρών.

Στις Φυλακές ανέμεναν τον Σεβασμιώτατο, ο εφημέριος των Φυλακών π. Γεώργιος Χρονόπουλος, ο Δ/ντής των Φυλακών κ. Λεωνίδας Γιαχαλής και το προσωπικό, καθώς, και ο Δήμαρχος Δυτικής Αχαΐας (Δυμαίων) κ. Ανδρέας Παναγιωτόπουλος.

Στην αίθουσα της Βιβλιοθήκης όπου συγκεντρώθηκαν οι κρατούμενοι, καλωσόρισε τους επισκέπτας ο π. Γεώργιος Χρονόπουλος.

Στη συνέχεια μίλησε ο κ. Κων/νος Δήμτσας, ο οποίος μετέφερε τις ευχές του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου και ευχήθηκε σε όλους τα δέοντα για το Πάσχα.

Το λόγο έλαβε μετά ταύτα, ο κ. Δήμαρχος Δυτικής Αχαΐας (Δυμαίων), ο οποίος με συνεργάτες του προσέφερε την αγάπη του στους αδελφούς μας που φυλάσσονται στο εν λόγω Κατάστημα Κρατήσεως.

Ο κ. Λεωνίδας Γιαχαλής, ευχαρίστησε όλους και εκάλεσε τον Σεβασμιώτατο για την επισφράγιση της ωραίας εκδηλώσεως με τον λόγο της πατρικής του αγάπης.

Ο Σεπτός μας Ποιμενάρχης, ευχαρίστησε τους κ.κ. Κων. Δήμτσα, Ανδρέα Παναγιωτόπουλο, τον π. Γεώργιο Χρονόπουλο και τον Δ/ντή των Φυλακών, και μίλησε στους κρατουμένους με λόγια πολλής αγάπης, αναλύοντάς τους, τα περί θυσίας του Κυρίου και της Αναστάσεώς του και περί της χαράς, της ελπίδας και της αγάπης που χαρίζει ο Αναστάς Σωτήρας του κόσμου.

Επίσης παρεκάλεσε τον κ. Δήμτσα να μεταφέρει στον Μακαριώτατο, τις ευγνώμονες ευχαριστίες για το πατρικό του ενδιαφέρον και για τα δώρα αγάπης του προς τους φυλακισμένους αδελφούς μας.

Τις Ιερές Ακολουθίες στις Φυλακές, τελεί με εντολή του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πατρών κ.κ. Χρυσοστόμου, ο π. Γεώργιος Χρονόπουλος πλαισιωμένος από ομάδα άλλων Κληρικών. Οι κρατούμενοι ακούνε τον λόγο του Θεού, εξομολογούνται και μετέχουν της πνευματικής και λατρευτικής ζωής της Εκκλησίας.

Πολλοί εκ των μη Ορθοδόξων κρατουμένων εφ΄ όσον οι ίδιοι το ζητήσουν κατηχούνται και βαπτίζονται. Σε όλους τους Ορθοδόξους κρατουμένους, συν τοις άλλοις, εδόθη από τον Σεβασμιώτατο και από μία αναστάσιμη λαμπάδα.

Εμφανίσεις: 24785
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!