Μνημόσυνο για τον αείμνηστο Καθηγούμενο της Μονής Οσίου Δαυίδ

mnimosinoΟ Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ.Ιγνάτιος, επικεφαλής κληρικών και λαϊκών, πνευματικών τέκνων του αειμνήστου Γέροντος π. Κυρίλλου, μετέβη το πρωί της Τρίτης 8 Μαΐου στην Ιερά Μονή του Οσίου Δαϋίδ, του Γέροντος, παρά την Λίμνη Ευβοίας.
 
Mε την ευχή και την ευλογία του οικείου Ιεράρχου, Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Χαλκίδος κ. Χρυσοστόμου, λειτούργησε στο καθολικό της Ιεράς Μονής και εν συνεχεία τέλεσε επί του τάφου, το τεσσαρακονθήμερον μνημόσυνον του πολύκλαυστου και αλησμόνητου Γέροντος και Καθηγουμένου της Ιεράς Μονής, Ιερομονάχου π. Κυρίλλου.
 
Στην ομιλία του κατά την διάρκεια της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος κ. Ιγνάτιος, απεκάλεσε τον αείμνηστο Γέροντα της Μονής π. Κύριλλο, πραγματικά άξιο συνεχιστή του αγίου Γέροντος και προκατόχου του π. Ιακώβου Τσαλίκη, καθώς και άνθρωπο δυνατής υπομονής και καρτερίας και ιδιαίτερα πράο, ταπεινό, καλοκάγαθο, στοργικό, ησύχιο και γεμάτο από την χάρη του Θεού.
 
«Είχα την ιδιαίτερη χαρά να τον γνωρίσω από κοντά και να γευθώ πρώτος την γλυκύτητα του χαρακτήρος του, το άδολο της καρδίας του και το γνήσιο και βαθύτατο εκκλησιαστικό του φρόνημα, να βιώσω από κοντά την αγάπη και την στοργή, με την οποία αντιμετώπιζε τους ανθρώπους, που τον πλησίαζαν προκειμένου να ελαφρύνει το φορτίο τους, να τους αναψύξει με τον παρηγορητικό λόγο του και να κάνει στο τέλος τα προβλήματά τους, λόγους προσευχής και ικεσίας προς τον Άγιο Θεό.
 
Θέλω να πιστεύω πως αποκτήσαμε έναν θερμό πρεσβευτή στον Ουρανό! » τόνισε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ.Ιγνάτιος, ο οποίος στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ευχήθηκε στον επαξίως νεοεκλεγέντα Καθηγούμενο της Ιεράς Μονής, Αρχιμανδρίτη π. Γαβριήλ, καλή δύναμη στα νέα του καθήκοντα και να ομοιάσει στους αγίους προκατόχους του.
 
 
Εμφανίσεις: 41907
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!