Λιτανεία για τον Άγιο Χριστόφορο στο Αγρίνιο (ΦΩΤΟ)

agrinio-litania

Φωτορεπορτάζ: Βασίλης Μυλωνάς

Με την λιτάνευση της ιεράς εικόνος και του ιερού Λειψάνου του αγίου μεγαλομάρτυρος Χριστοφόρου ολοκληρώθηκαν οι λατρευτικές εκδηλώσεις για τον εορτασμό της ετήσιας μνήμης του Αγίου, στην πόλη του Αγρινίου.

Νωρίτερα είχε προηγηθεί η ακολουθία του μεθέορτου αρχιερατικού Εσπερινού, χοροστατούντος του Μητροπολίτου Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού κ. Κυρίλλου και συγχοροστατούντων του Μητροπολίτου Ζιχνών και Νευροκοπίου κ. Ιεροθέου και του οικείου Ποιμενάρχου, Μητροπολίτου Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμά.

Η ιερά λιτανεία που ξεκίνησε από τον Ιερό Ναό κατευθύνθηκε στην κεντρική πλατεία της πόλεως, όπου τελέσθηκε αρτοκλασία και ο Μητροπολίτης Κηφισίας μίλησε στους πιστούς, που κατέκλυσαν την πλατεία και τους πέριξ αυτής δρόμους.

Ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στα μαρτύρια του Αγίου και στην ομολογία του. «Το μαρτύριο του αίματος έδωσε τη μαρτυρία της πίστεως» είπε χαρακτηριστικά και συνέχισε: «Η μαρτυρία του για το Ευαγγέλιο του Χριστού σφραγίστηκε με το αίμα του. Ολόκληρη η ζωή του αγίου είναι μια ζωντανή μαρτυρία για τη Σάρκωση και την Ανάσταση του Κυρίου».

Καταλήγοντας ο Σεβασμιώτατος ανέφερε: «Κι εμείς αγαπητοί μου καλούμαστε, όπως ο άγιος Χριστοφόρος, ως Ορθόδοξοι Χριστιανοί και Έλληνες, να δώσουμε τη μαρτυρία πολεμώντας όχι με τυράννους, αλλά με τον κοσμοκράτορα του αιώνος τούτου, τον διάβολο και τους ανθρώπους του».

Ο Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμάς ευχαρίστησε τους Αρχιερείς για την παρουσία τους και ευχήθηκε να πρεσβεύει ο Άγιος Χριστοφόρος για όλους τους Αγρινιώτες, για την Ελλάδα και για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η κοινωνία σήμερα.

Στις εκδηλώσεις συμμετείχαν ο Δήμαρχος Αγρινίου, οι πολιτικές και στρατιωτικές αρχές της περιοχής, η Φιλαρμονική του Δήμου Αγρινίου και αντιπροσωπείες πολιτιστικών και λαογραφικών ομίλων και των μαθητών των σχολείων της ενορίας, καθώς και άλλοι εκπρόσωποι αρχών και φορέων.

agrinio-litania1

agrinio-litania2

agrinio-litania3

agrinio-litania4

agrinio-litania5

agrinio-litania6

Εμφανίσεις: 45452
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!