Εκδήλωση της Ι.Μ. Ζακύνθου για την κρίση, την κατάθλιψη και την οστεοπόρωση

 

zante-katathlipsiΕκδήλωση με θέμα τις ψυχοσωματικές εκδηλώσεις από μυοσκελετικές παθήσεις που οδηγούν στην κατάθλιψη, για την οστεοπόρωση και για την διαχείριση της κατάθλιψης κατά τις σημερινές συνθήκες της κρίσης διοργάνωσε η Μητρόπολη Ζακύνθου το απόγευμα του Σαββάτου.

Οι εισηγητές κύριοι Γιάννης Λαφαζάνος, χειρούργος ορθοπεδικός και Γιώργος Δημόπουλος, ψυχίατρος – ψυχοθεραπευτής με πλούσιο συγγραφικό έργο μίλησαν στους παρευρισκόμενους με απλό και όχι επιστημονικό λόγο, με άξονα το τι μπορεί να κάνει το κάθε άτομο, ώστε να βγει αλώβητο μέσα από τις δύσκολες καταστάσεις του σήμερα και να δομήσει μία δυνατή προσωπικότητα.

Στην εκδήλωση παρόντες ήταν ο Μητροπολίτης Ζακύνθου κ. Διονύσιος, ο Μητροπολίτης Δωδώνης κ. Χρυσόστομος, κληρικοί και πολίτες κάθε ηλικίας.

Την εκδήλωση συντόνισε ο π. Αλέξιος Αναγνωστόπουλος.

Η εκδήλωση ήταν χωρισμένη σε δύο ενότητες για τις ψυχοσωματικές εκδηλώσεις και για τη διαχείριση της κατάθλιψης. Για την πρώτη, ο κ. Λαφαζάνος αναφέρθηκε στο σύνηθες φαινόμενο όπου ασθενείς επισκέπτονται τον γιατρό για πόνους που νιώθουν κυρίως στην πλάτη ή στον αυχένα ή και αλλού, αλλά δεν υπάρχει κάτι το ανιχνεύσιμο μετά από τις εξετάσεις και αυτό συμβαίνει διότι υπάρχει μία ψυχική διαταραχή.

Βασική θέση των ομιλητών ήταν να εξαλείφει ο φόβος για τις επισκέψεις σε ψυχολόγους ή ψυχιάτρους, αφού ακόμα και σήμερα αποτελεί ταμπού για την κοινωνία.

 

Εμφανίσεις: 34271
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!