Ανέγερση Πολιτιστικού Πολύκεντρου στην Ι.Μ. Κισάμου

 

politistiko

Συνεχίζονται, με γρήγορους ρυθμούς, οι εργασίες ανέγερσης του Πολιτιστικού – Πνευματικού Πολύκεντρου της Ι. Μητροπόλεως

Κισάμου και Σελίνου.

Στόχος της Μητροπόλεως είναι η δημιουργία μιάς εστίας πολιτισμού.

Το Πολύκεντρο, εκτάσεως 2.300 τ.μ., θα λειτουργήσει ως κυψέλη-κιβωτός για τα νειάτα του τόπου και όχι μόνον.

Περιλαμβάνει πολυχώρο πνευματικών εκδηλώσεων, συνεδρίων, ομιλιών, διαλέξεων καί σεμιναρίων, Βιβλιοθήκης – Αναγνωστηρίου. Αγιογραφείο, εκθεσιακός χώρος, φουαγιέ, εκμαθήσεως ηλεκτρονικών υπολογιστών, κοσμήματος, ψυχαγωγίας, φιλοξενίας, Σχολή Γονέων, τηλεοπτικός και ραδιοφωνικός Εκκλησιαστικός σταθμός, βιβλιοπωλείο καί εκδόσεις, μερικές από τις δράσεις που θα φιλοξενεί.

Επιπλέον θά στεγάσει τό Ωδείο της Μητροπόλεώς, τό οποίο είναι αναγνωρισμένο από τό Κράτος καί δίδει αναγνωρισμένα πτυχία, λειτουργεῖ δέ ἐκτός τῆς Σχολής Βυζαντινής Μουσικής καί Σχολές: Πιάνου, Αρμονίου, Ακορντεόν, Κιθάρας, Κρουστών, Παραδοσιακών καί Λαϊκών Οργάνων.

Ο αριθμός των παιδιών που φοιτούν το παρόν σχολικό έτος στο Ωδείο ανέρχεται στα 350. Εκτός των ανωτέρω  στόχος της Μητροπόλεως είναι ο χώρος αυτός να αποτελέσει  τό  κίνητρο γιά συμπαράσταση εκπαιδευτικών λειτουργών, μελέτη αντιμετώπισης κοινωνικών θεμάτων, επιμόρφωσης του Ιερού Κλήρου, καταγραφής Έκκλησιαστικής κληρονομιάς, ως καί άλλες δράσεις οι οποίες θά αναπτυχθούν μελλοντικά. 

Τό Πολυκέντρο έχει λάβει Νομική ὑπόσταση: ΝΠΙΔ μή κερδοσκοπικού χαρακτήρα. Τό Καταστατικό του δημοσιεύτηκε στήν Εφημερίδα τῆς Κυβερνήσεως (Ἀριθ. Φύλλου 386/14-3-2011, Τεύχος Β΄). 

Ο Προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στο ποσόν του ενός εκατομμυρίου τριακοσίων χιλιάδων ευρώ 1.300.000,00 €. Πρόσφατα η εταιρεία αρτοποιΐας «Τό Μάννα» Ν. Τσατσαρωνάκης ΑΕΒΕ ἀνέλαβε τήν ολοκλήρωση τοῦ μεγαλύτερου μέρους τού έργου.

Ο Πρόεδρος του Ομίλου Τραπέζης Πειραιώς κ. Μιχαήλ Σάλλας επιχορήγησε, επίσης, το έργο με τό ποσόν τῶν ἑκατόν χιλιάδων Εὐρώ (100.000,00 €) για την ολοκλήρωση των κατασκευαστικών εργασιών και ο ΟΠΑΠ με το ποσόν των πενήντα χιλιάδων Ευρώ (50.000,00 €). 

Το Πολύκεντρο έχει προσκληθεί να εγκαινιάσει η Α.Θ.Π. ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ.Βαρθολομαίος τον προσεχή Σεπτέμβριο.

Ο Παναγιώτατος θα βρίσκεται στην Κρήτη την πρώτη εβδομάδα του Σεπτεμβρίου, προσκεκλημένος του Παγκοσμίου Συμβουλίου των Εκκλησιών, η Ολομέλεια του οποίου θα συνεδριάσει στην Ορθόδοξο Ακαδημία Κρήτης, όπου και θα κηρύξει την έναρξη των εργασιών.

 

Εμφανίσεις: 43792
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!