Εσπερινός για τα ονομαστήρια του Μητροπολίτη Κηφισίας

onomastiria-kifisias

Με σεμνότητα εορτάστηκε σήμερα Παρασκευή, 8 Ιουνίου 2012 ο Εσπερινός επί τη ιερά μνήμη του Αγίου Κυρίλλου, Πατριάρχου Αλεξανδρείας, όπου άγει τα ονομαστήρια του ο Σεβ. Μητροπολίτης Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού κ. Κύριλλος.

Στον Πολυαρχιερατικό Εσπερινό, που τελέσθηκε σήμερα στον πρό του Ι. Μητροπολιτικού Παρεκκλησίου του Προφήτου Ηλιού, του Επισκοπείου Κηφισίας, προεξήρχε ο Σεβ. Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος.

Επίσης συμμετείχαν οι Σεβ. Μητροπολίτες Δωδώνης κ. Χρυσόστομος, Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, Ζιχνών κ. Ιερόθεος, και οι Θεοφιλέστατοι Ναζιανζού κ. Θεοδώρητος και Θαυμακού κ. Ιάκωβος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι παρέστη συμπροσευχόμενος, ο Σεβ. Μητροπολίτης Περγάμου κ. Ιωάννης.

Τον Πολυαρχιερατικό Εσπερινό πλαισίωσαν πλήθος Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως Κηφισίας και φιλεόρτων Χριστιανών, οι οποίοι προσήλθαν να τιμήσουν τη μνήμη του Αγίου Κυρίλλου και να ευχηθούν στον εορτάζοντα Ποιμενάρχη τους.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος στην ομιλία του αναφέρθηκε στη ζωή,το έργο και τη μεγάλη προσφορά του Αγίου Κυρίλλου προς την Εκκλησία της Αλεξάνδρειας, αλλά και προς την Ορθόδοξη Εκκλησία, με την ηγεμονική παρουσία του στην Γ΄ Οικουμενική Σύνοδο και την υποστήριξη του Χριστολογικού Δόγματος και του προσώπου της Θεοτόκου, και, μεταξύ άλλων, υπογράμμισε:

«…. Οι Μεγάλοι Πατέρες της Εκκλησίας μας δεν ερμήνευσαν τα Μυστήρια του Θεού εφησυχάζοντες και φιλοσοφούντες, αλλά διά της θεοπτίας και της θεογνωσίας, την εμπειρία των οποίων κατέκτησαν με την προσευχή τους, την εσωτερική τους καθαρότητα και τη θεληματική προσέγγιση του θείου. Η διδασκαλία του Αγίου Κυρίλλου έχει διαχρονική αξία και θα αποτελεί πάντοτε αστείρευτη πηγή για το Κατηχητικό έργο της Εκκλησίας, τόσο προς τα μικρά παιδιά, με την άσκηση του ποιμαντικού Της κατηχητικού έργου, όσο και προς τους μεγαλύτερους, με το θείο κήρυγμα και την ερμηνεία του Ευαγγελικού λόγου», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Μητροπολίτης Δωρόθεος.

Επίσης πρόσθεσε: «Ο Αγιος Κύριλλος δεν υπήρξε μόνο Ποιμάντορας της Εκκλησίας της Αλεξανδρείας και Διδάσκαλος της καθόλου Εκκλησίας, αλλά και υπερασπιστής των δικαίων του λαού και δεν δίστασε να έρθει σε σύγκρουση με την εξουσία, όποτε διαπίστωνε ότι ο λαός αδικούνταν, καταπιέζονταν και στερούνταν από τα εκ Θεού δοσμένα προς αυτόν αναφαίρετα δικαιώματα..»

Ευχήθηκε, τέλος, προς τον εορτάζοντα Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κηφισίας κ. Κύριλλο, τον οποίο χαρακτήρισε φέρελπι Ιεράρχη, κεκοσμημένο με τις αρετές της πραότητας, της απλότητας και της αγάπης.

dscn5955

dscn5968

Εμφανίσεις: 72895
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!