Ο Τσεχίας προεξήρχε στα ονομαστήρια του Νεαπόλεως Βαρνάβα

onomastiria-neapoleos

Με λιτή μεγαλοπρέπεια τελέστηκε σήμερα (Δευτέρα), εορτή των Αποστόλων Βαρθολομαίου και Βαρνάβα, στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Τιμίου Προδρόμου Νεαπόλεως Αρχιερατικό Συλλείτουργο για τα ονομαστήρια του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβα.

Στο Συλλείτουργο προεξήρχε ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Τσεχίας και Σλοβακίας κ. Χριστοφόρος, και συμμετείχαν οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Ευρώπης κ. Ιωάννης, Σύρου κ. Δωρόθεος, Σιδηροκάστρου κ. Μακάριος, Θερμοπυλών κ. Ιωάννης, και οι Θεοφιλέστατοι Επίσκοποι Θερμών κ. Δημήτριος και Σαλώνων κ. Αντώνιος.

Μετά τη Θεία Λειτουργία ο Σεβασμιώτατος δέχτηκε τις ευχές κλήρου, λαού και τοπικών αρχών.

Την παραμονή της εορτής στον Μέγα Πανηγυρικό Εσπερινό χοροστάτησε ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Τσεχίας και Σλοβακίας κ. Χριστοφόρος, με συμπροσευχομένους τους Σεβασμιωτάτους Μητροπολίτες Ευρώπης κ. Ιωάννη, Σερβίων και Κοζάνης κ. Παύλο, Δράμας κ. Παύλο, και Θερμοπυλών κ. Ιωάννη, καθώς και τους Θεοφιλεστάτους Επισκόπους Θεουπόλεως κ. Παντελεήμονα και Σαλώνων κ. Αντώνιο.

Προ του πέρατος της Θείας Λειτουργίας, κατά τη διάρκεια της οποίας στο μέσο του Ι. Ναού εξετίθετο προς προσκύνηση αντίγραφο της θαυματουργού Εικόνας του «Άξιον Εστί», επί τούτο αφιχθέντος από το Άγιο Όρος, τον Σεβασμιώτατο κ. Βαρνάβα προσεφώνησε ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Πράγας κ. Χριστοφόρος, ο οποίος αφού του απηύθυνε τις εόρτιες ευχές του, απευθυνόμενος προς τους παρισταμένους Αρχιερείς, τους εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοικήσεως, του Στρατού και της Αστυνομίας, και το πολυπληθές Εκκλησίασμα, αναφέρθηκε στη σημασία της παρουσίας του Επισκόπου σε μία Τοπική Εκκλησία, ως συμβόλου Ενότητος της καθόλου Εκκλησίας και ζήτησε τις προσευχές όλων για την ενίσχυση της Αρχιερατικής Διακονίας του εορτάζοντος Μητροπολίτου.

onomastiria01

onomastiria-neapoleos1

onomastiria-neapoleos3

dscn6007

Εμφανίσεις: 73482
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!