Ο Αρχιεπίσκοπος Θυατείρων στην Μητρόπολη Καστορίας

thiatiron1

Την Ιερά Μητρόπολη Καστορίας επισκέφτηκε ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Θυατείρων και Μεγάλης Βρετανίας κ. Γρηγόριος, συνοδευόμενος από τον Πρωτοπρεσβύτερο π. Ιωσήφ Παλιούρα και ομάδα εκδρομέων από την Ενορία των Αγίων Δώδεκα Αποστόλων του Λονδίνου.

Τους προσκυνητές της βυζαντινής πόλης της Καστοριάς, υποδέχθηκε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καστορίας κ. Σεραφείμ, ο οποίος τους ξενάγησε στον Μητροπολιτικό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Καστοριάς, στο προαύλιο του Επισκοπείου, όπου ο Αρχιεπίσκοπος τέλεσε τρισάγιο στον προκάτοχο του Επισκόπου της Καστοριάς Γερμανό Καραβαγγέλη αλλά και στον βυζαντινό Ιερό Ναό των Ταξιαρχών, εκεί που βρίσκονται τα οστά του πρωτομάρτυρος του Μακεδονικού Αγώνα Παύλου Μελά και της συζύγου του Ναταλίας.

Σήμερα το πρωί η αποστολή προσκύνησε το ιστορικό Μοναστήρι της Παναγίας της Μαυριώτισσας και αναχώρησε με σταθμό το Μοναστήρι της Παναγίας της Κλεισούρας, για να προσκυνήσουν τον τόπο που ασκήθηκε η Οσία Σοφία και πρόσφατα καταχωρήθηκε στο Αγιολόγιο της Ορθόδοξης Εκκλησίας.

thiatiron2

thiatiron3

thiatiron4

Εμφανίσεις: 37084
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!