«Νέοι Σολίστες» - Επιτυχημένη εκδήλωση των ΙΗ΄Παυλείων

solistesVeria09

Το Σάββατο 16 Ιουνίου το βράδυ διοργανώθηκε από την Ιερά Μητρόπολη Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας στο Παύλειο Πολιτιστικό Κέντρο στη Βέροια επιτυχημένη εκδήλωση, στο πλαίσιο των ΙΗ΄Παυλείων, με τίτλο «Νέοι Σολίστες».

Στην εκδήλωση αυτή, που παρουσιάσε με επιτυχία ο αρχιμ. Αρσένιος Χαλδαιόπουλος, είχαν την ευκαιρία οι μαθητές της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής και παραδοσιακών οργάνων της Ιεράς Μητροπόλεως «Κοσμάς Μαδυτινός» να παρουσάσουν τη δουλεία τους και την πρόοδό τους.

Την εκδήλωση, που συγκέντρωσε μεγάλο αριθμό θεατών, χαιρέτισε ο σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμων, ο οποίος τόνισε:

«Για δέκατη όγδοη φορά τιμούμε φέτος τον πρωτοκορυφαίο απόστολο και διδάσκαλο της οικουμένης και των Βεροιέων, τιμούμε τον απόστολο Παύλο, στον χώρο αυτό που τιμάται στο όνομά του.

Η τιμή απόψε προέρχεται από νέα παιδιά, προέρχεται από μαθητές της Σχολής Βυζαντινής και παραδοσιακής μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεώς μας, από νέους σολίστες, που και φέτος θέλησαν να αφιερώσουν ύμνους και ωδές πνευματικές στον μέγιστο απόστολο, αποδίδοντας έτσι το οφειλόμενο χρέος τιμής, αγάπης και σεβασμού σε εκείνον, «δι ου έχομεν την προσαγωγήν προς τον πατέρα Θεό».

Οι φετινές εκδηλώσεις των Παυλείων συνδυάζονται με την μεγάλη ιστορική επέτειο που εορτάζουμε, τη συμπλήρωση εκατό χρόνων από την απελευθέρωση της Μακεδονίας από τους Τούρκους, τα εκατό χρόνια ελεύθερης ζωής.

Η επέτειος αυτή μάς υπενθυμίζει συγχρόνως και την ευθύνη που έχουμε να σταθούμε αντάξιοι της ελευθερίας που μας χάρισαν με τον αγώνα και τη θυσία τους οι πρόγονοίμας, και ταυτόχρονα αντάξιοι της πνευματικής ελευθερίας που μας χάρισε με το κήρυγμά του ο πρωτοκορυφαίος απόστολος· να σταθούμε αντάξιοι της ιστορίας και των παραδόσεων του Γένους μας.

Μέρος αυτής της ιστορίας κια της παραδόσεως του Γένους μας είναι και η μουσική μας, βυζαντινή και παραδοσιακή μουσική, την οποία θα ακούσουμε απόψε από τους νέους σολίστες μας.

Αυτήν την παράδοση διατηρεί και καλλιεργεί και η Σχολή Βυζαντινής και Παραδοσιακής Μουσικής της Μητροπόλεώς μας, το έργο της οποίας θα απολαύσουμε σε λίγο και θα το προσφέρουμε όλοι μαζί ως αντίδωρο αγάπης στον άγιο ένδοξο απόστολο Παύλο.

Κλείνοντας θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά τον διευθυντή της Σχολής, τους καθηγητές και τους μαθητές, και για τη σημαντική προσπάθεια που κάνουν και για την προετοιμασία της αποψινής εκδηλώσεως. Τους ευχαριστώ και τους συγχαίρω όλους, και σας καλώ να τους απολαύσουμε και να τους χειροκροτήσουμε».

Αντίστοιχες εκδηλώσεις «Νέοι Σολίστες» θα διοργανωθούν από τα κατά τόπους παραρτήματα της Σχολής στη Νάουσα (Δευτέρα 18 Ιουνίου) και στη Χαλάστρα (Τετάρτη 20 Ιουνίου).

Image

Image

Image

Image

Image

Εμφανίσεις: 32081
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!