500 παιδιά φιλοξενούνται δωρεάν στις κατασκηνώσεις της Ι.Μ. Φθιώτιδος

 

 

2212 Την Κυριακή 1 Ιουλίου άνοιξαν και πάλι οι πύλες των Κατασκηνώσεων της Ιεράς Μητρο­πό­λεως για να φιλοξενήσουν και φέτος παιδιά από όλη την Φθιώτιδα.

200 αγόρια των τελευταίων τάξεων του Δημοτικού και του Γυμνασίου κατέ­κλυσαν τους χώρους των κατασκηνώσεων στην παραλία Καινουρίου Λοκρίδος και γέμισαν το χώρο με τις χαρούμενες φωνές τους.

Tο απόγευμα ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Νικόλαος επισκέ­φθηκε τις Κατασκηνώσεις και ετέλεσε Αγιασμό επί τη ενάρξει της νέας κα­τα­­σκη­νω­­τικής περιόδου παρουσία του Δημάρχου Μώλου - Αγίου Κωνστα­ντί­νου κ. Ευαγ­­γέλου Τετριμίδα, του Αντιδημάρχου κ. Ταξιάρχη Φακίρη, του Εκτελεστικού Γραμματέα Πε­ρι­φέρειας Στερεάς Ελ­λά­δος κ. Ευαγγέλου Ψαθά, του Προέδρου του τοπικού Συμβουλίου Καινουρίου κ. Σεραφείμ Μπαχλαβά, των Ιερέων της περιοχής, των γονέων, των στε­λε­χών και των κατασκηνωτών.

Στο τέλος του αγια­σμού ο Σεβασμιώτατος απευθυνόμενος στα παιδιά τα καλωσό­ρι­σε και τα προέτρεψε να ξεχάσουν για λίγες ημέρες το σπίτι τους, να ζήσουν μαζί με τα άλλα παιδιά την κοινωνία της αγάπης, να απο­κτή­σουν νέους φίλους και να χαρούν την ζωή της Κατα­σκη­νώσεως.

Μετά τον αγιασμό ακολούθησε κέρασμα σε όλους τους παρι­στα­μέ­νους και τα παιδιά παρουσίασαν ένα εορταστικό πρόγραμμα που περιε­λά­­μβανε κατασκηνωτικά ποιήματα, τραγούδια και παραδο­σια­κούς χορούς.

Υπεύθυνοι των ομάδων είναι φοιτητές και πτυχιούχοι Ανωτάτων Σχολών, πνευματικά παιδιά της Μητροπόλεως, οι οποίοι και πέρασαν από τις ίδιες κατασκηνώσεις.

Αξίζει να σημειώσουμε, ότι εφέτος και στις τρεις περιόδους θα φιλο­ξε­νη­θούν πάνω από 500 παιδιά εντελώς δωρεάν.

fj

gd

hg

w3

 

 

Εμφανίσεις: 36738
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!