Πανήγυρις του Ι. Καθεδρικού Ναού Αγ. Σκέπης Εδέσσης

P1010221p

Πραγματοποιήθηκε με λαμπρότητα και κατάνυξη η Πανήγυρις του Ι. Καθεδρικού Ναού Αγ. Σκέπης Εδέσσης επί τη μνήμη των Αγίων Αναργύρων Κοσμά και Δαμιανού.

Το Σάββατο 30/6 στις 18.45 έγινε η υποδοχή της Τιμίας Δεξιάς του Αγίου Σπυρίδωνος στον Ι. Ναό Αγίας Σκέπης. Το σεπτό λείψανο συνόδευσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος, ενώ στην υποδοχή παρέστησαν οι Θεοφιλέστατοι Επίσκοποι Λαμψάκου κ. Μακάριος και Σαλώνων κ. Αντώνιος και ο Μητροπολίτης Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ. 

Στον Πανηγυρικό Εσπερινό χοροστάτησε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Σαλώνων, ο οποίος και εκήρυξε, ενώ πραγματοποιήθηκε λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος των Αγίων Αναργύρων και του Ιερού Λειψάνου.

Την επομένη, Κυριακή 1 Ιουλίου, πραγματοποιήθηκε Όρθρος και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία. Προέστη και κήρυξε ο Σεβ. Μητροπολίτης Κερκύρας κ. Νεκτάριος, ενώ συλλειτούργησαν ο Σεβ. Μητροπολίτης Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ και οι Θεοφιλέστατοι Επίσκοποι Λαμψάκου και Σαλώνων.

Στον εορτασμό συμμετείχαν ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας, ο Δήμαρχος Εδέσσης, Βουλευτές του Νομού και εκπρόσωποι των ενόπλων δυνάμεων, των δυνάμεων ασφαλείας, των αρχών και των φορέων της πόλεως και της περιοχής.

P1010093p

Εμφανίσεις: 36237
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!