Επιτυχημένη η κατασκηνωτική περίοδος στην Ι.Μητρόπολη Γουμενίσσης

 

goum3

Με ιδιαίτερη επιτυχία ολοκλήρωθηκε η λειτουργία για πρώτη φορά της Κατασκήνωσης της Ιεράς Μητροπόλεώς μας στη Μακρυνίτσα Σιδηροκάστρου στις εγκαταστάσεις της Ενορίας αγ. Αθανασίου & Ευαγγελιμού Ευόσμου της Ιεράς Μητροπόλεως Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως.

Η Μητρόπολη Γουμενίσσης εκφράζει τις ευχαριστίες της στον Μητροπολίτη Νεαπόλεως κ. Βαρνάβα καί τον προϊστάμενο του Ι. Ναού Αγ. Αθανασίου & Ευαγγελισμού Ευόσμου, πρωτοπρ. π. Γεώργιο Μίλκα.

Στήν Κατασκήνωση συμμετείχαν 114 κορίτσια και 107 αγόρια σε δύο περιόδους (16-22/6 &22-28/6) και σαράντα περίπου εθελοντές (Αρχηγοί, Υπαρχηγοί, ομαδάρχες, διαχειριστές, μαγείρισσες, γιατρός, νοσοκόμοι και στελέχη) υπό την πνευματική καθοδήγηση του αρχιμ. π. Δωροθέου Πάπαρη.

Οι κατασκηνωτές ήταν από τις περισσότερες Ενορίες της Μητροπόλεως (Γέφυρα, Κάτω Γέφυρα, Πρόχωμα, Καστανάς, Πολύκαστρο, Πευκόδασος, Μικρόδασος, Πλατανιά, Εύζωνοι, Μεταμόρφωση, Αξιούπολη, Γοργόπη, Τούμπα, Ρίζια, Εύρωπος, Αγ. Πέτρος, Πολύπετρο, Στάθης & Γουμένισσα).

Ο Σεβ. Μητροπολίτης κ. Δημήτριος επισκέφθηκε την Κατασκήνωση (μία την περίοδο των κοριτσιών και μία των αγοριών) και τέλεσε Αγιασμό με το Τίμιο Ξύλο που έφερε μαζί του, με την μοναδική αισθητή επενέργεια της Χάριτός Του. Ήταν μία ανεπανάληπτη εμπειρία που εντυπώθηκε στις καρδιές των παιδιών.

Εξάλλου, την Κυριακή 1η Ιουλίου στον ιερό ναό της Παναγίας “το Άξιον εστί” στην Αξιούπολη μετά την θεία λειτουργία και στην αίθουσα “Γωνιά της ελπίδας”, ο κυνηγετικός σύλλογος Παιονίας “το Πάϊκο”, εκπροσωπούμενος από τον πρόεδρό του Κωνσταντίνο Πιλάτο συνοδευόμενο από τον ομοσπονδιακό θυροφύλακα Γεώργιο Δασκαλίνα, μέλος του ιδίου συλλόγου προσέφεραν στο Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη κ. Δημήτριο, για την ιματιοθήκη αγάπης της ιεράς Μητροπόλεως Γουμενίσσης, Αξιουπόλεως, Γεφύρας και Πολυκάστρου 32 μεγάλες κούτες που περιέχουν συνολικά 778 τεμάχια, είδη ρουχισμού όλων των μεγεθών, για άντρες, γυναίκες και παιδιά, καθώς και υποδήματα και κλινοσκεπάσματα.  

Η προσφορά προήλθε από την ευαισθησία που επέδειξαν οι κυνηγοί της περιοχής, αλλά και οι μη κυνηγοί συμπολίτες μας, που ανταποκρίθηκαν ευγενώς στο κάλεσμα του παραπάνω συλλόγου.

Ο Μητροπολίτης εξήρε την κοινωνική διάσταση της προσφοράς των κυνηγετικών οργανώσεων, συνεχάρη τους κυνηγούς, που με τα φιλάδελφα αντανακλαστικά τους ,της ανθρωπιάς , του ήθους και του φιλότιμου ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της εκκλησίας, σαυτή την κρίσιμη συγκυρία που διέρχεται η κοινωνία μας.

Σημειώνεται επιπλέον, ότι κάθε Τετάρτη το απόγευμα μετά τον εσπερινό και κάθε Κυριακή μετά την θεία λειτουργία, οι ενορίτες της ιεράς μητροπόλεως με σημείωμα του εφημερίου της ενορίας τους, μπορούν να απευθύνονται στη “Γωνιά της ελπίδας” και να προμηθεύονται τα ρούχα που έχουν ανάγκη.

goum

goum2

 

Εμφανίσεις: 86010
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!