Αρχιερατικό συλλείτουργο στο μαρτυρικό Λέχοβο (ΦΩΤΟ)

lehovo

Αρχιερατικό συλλείτουργο τελέσθηκε στο ηρωικό και μαρτυρικό Λέχοβο της Ιεράς Μητροπόλεως Καστορίας, με την ευκαιρία συμπληρώσεως 69 χρόνων από την Εθνική Αντίσταση, κατά την οποία τα αντίποινα των γερμανικών δυνάμεων κατοχής οδήγησαν στο θάνατο 30 αντάρτες του ΕΑΜ – ΕΛΑΣ, που κατάγονταν από το Λέχοβο.

Έτσι στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Λεχόβου, ο οποίος φέτος συμπληρώνει 200 χρόνια από την ανέγερσή του, τελέσθηκε η πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας κ. Θεοκλήτου, συλλειτουργούντων του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ και του οικείου Επισκόπου Καστορίας κ. Σεραφείμ.

Επίσης, τελέσθηκε και το αρχιερατικό Μνημόσυνο του Λεχοβίτη Μητροπολίτου Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας Βασιλείου Παπαδόπουλου, ο οποίος διετέλεσε και Μητροπολίτης Εδέσσης.

Στο τέλος, τελέσθηκε τρισάγιο στο μνημείο των σφαγιαθέντων Λεχοβιτών αλλά έγιναν και τα αποκαλυπτήρια της πλάκας, εις μνήμην του εκ Λεχόβου Μητροπολίτου Βασιλείου Παπαδόπουλου.

lehovo1

 

lehovo2

lehovo3

lehovo4

lehovo6

lehovo5

lehovo7

lehovo8

lehovo9

lehovo10

 lehovo12

lehovo13

lehovo14

Εμφανίσεις: 70824
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!