Λαμπρό συλλείτουργο στην Καστοριά (ΦΩΤΟ)

kastoria

Με την πανηγυρική πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία συνεχίστηκαν οι λατρευτικές εκδηλώσεις στη μνήμη του Αγίου Νικάνορος του θαυματουργού, προστάτου και εφόρου των παιδιών της Καστοριάς.

Στον Ιερό Ναό Αγίου Νικάνορος στην πόλη της Καστοριάς, τελέσθηκε η Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ελασσώνος κ. Βασιλείου και συνιερουργούντων του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεωργίου και του Ποιμενάρχου της εν Καστορία Εκκλησίας κ. Σεραφείμ.

Τη διακονία του λόγου ανέλαβε ο Μητροπολίτης Ελασσώνος ο οποίος μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στα πρότυπα παραδειγματισμού που δεν είναι άλλα από τους Αγίους της Εκκλησίας μας, όπως ο Άγιος Νικάνορας ή το πιο πρόσφατο παράδειγμα η Αγία Σοφία της Κλεισούρας.

Και μίλησε για τον κίνδυνο που διατρέχει σήμερα η κοινωνία μας. Είναι ο κίνδυνος της τελείας παραμορφώσεως, γι’ αυτό και θα πρέπει να διώξουμε και να αρνηθούμε τον παλιό και εαυτό μας και να ζήσουμε εν Χριστώ.

"Άγιοι δεν είναι αυτοί που δεν κάνουν λάθη αλλά αυτοί που αγωνίζονται", κατέληξε ο κ. βασίλειος, ευχαριστώντας τον Μητροπολίτη Καστορίας κ. Σεραφείμ, για την τιμή που έκανε στους δύο Αρχιερείς, να συμπανηγυρίσουν και να εορτάσουν τον μεγάλο Άγιο της Δυτικής Μακεδονίας.

Ο Μητροπολίτης Καστορίας, ευχαρίστησε κι αυτός τους δύο Μητροπολίτες για την παρουσία τους στην ακριτική Καστοριά, για τον εορτασμό του Αγίου Νικάνορος, ευχαρίστησε το ποίμνιό του οι οποίοι προσέτρεξαν στην προστασία του Αγίου αλλά και τον Προϊστάμενο του Ιερού Ναού Πρωτοπρεσβύτερο Ελευθέριο Συτιλίδη για τον άψογο και λαμπρό εορτασμό.

Τέλος, αξίζει να αναφέρουμε πως ο Ναός είχε κατακλυστεί από μικρά παιδιά, τα οποία κοινώνησαν των Αχράντων Μυστηρίων.

1

2

3

ell

kas

4

5

6

7

8

9

11

12

13

Εμφανίσεις: 51899
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!