Η εορτή της Κοιμήσεως στην Ι. Μ. Λαγκαδά (Video)

lagkada1

Με λαμπρότητα, μεγαλοπρέπεια και θρησκευτική κατάνυξη εορτάσθηκε η Θεομητορική εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην Ιερά Μητρόπολη Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης.

Επίκεντρο των εορταστικών εκδηλώσεων της Ιεράς μας Μητροπόλεως ήταν ο πανηγυρίζων Ιερός Ναός Κοιμήσεως της Θεοτόκου-Λαγκαδά.

Την παραμονή της εορτής τελέσθηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννου.

Στον Αρχιερατικό Εσπερινό παρέστησαν ο Βουλευτής της Ν.Δ. κ. Σάββας Αναστασιάδης, ο Δήμαρχος Λαγκαδά κ. Ιωάννης Αναστασιάδης, ο Αντιπρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας και Πρόεδρος του Συνδέσμου Εκδοτών Βορείου Ελλάδος κ. Μπάμπης Μπαρμπουνάκης, καθώς και μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Λαγκαδά.

Με το πέρας του Πανηγυρικού Εσπερινού και με τη συνοδεία της φιλαρμονικής μπάντας του Δήμου πραγματοποιήθηκε η περιφορά του Επιταφίου της Παναγίας καθώς και της Θαυματουργού Εικόνος της Παναγίας της Παμμακαρίστου(15ος αιώνας) η οποία και λιτανεύτηκε για πρώτη φορά.

Στην κεντρική πλατεία της πόλεως μας πραγματοποιήθηκε η Αρτοκλασία στο τέλος της οποίας ο Σεβασμιώτατος μίλησε για το νόημα και τη σημασία της μεγάλης εορτής της Ορθοδοξίας, το επονομαζόμενο και Πάσχα του Καλοκαιριού, την εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου.

Την κυριώνυμο ημέρα της εορτής ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ. Ιωάννης χοροστάτησε του Όρθρου και προεξήρχε της Πανηγυρικής Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου.

Με το πέρας της Θείας Λειτουργίας και προ της απολύσεως τελέσθηκε η ακολουθία των Εγκωμίων της Κοιμήσεως της Θεοτόκου σύμφωνα με τη τάξιν του Πατριαρχείου των Ιεροσολύμων.

Στο γεμάτο από πιστούς Ιερό Ναό, οι οποίοι προσήλθαν για να τιμήσουν την μητέρα όλων μας, την Παναγία μας, αντί ομιλίας ανεγνώσθη Ποιμαντορική Εγκύκλιος.

Δείτε την ομιλία του Σεβασμιωτάτου:

lagkada2

lagkada3

lagkada4

lagkada5

lagkada6

Εμφανίσεις: 53722
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!