Η ΟΕΛΜΕ Κύπρου ενισχύει τα ιδρύματα της Μητροπόλεως Ηλείας

kyprΤον Οκτώβριο του 1974, μετά την Τουρκική εισβολή στην Κύπρο, με τις γνωστές ολέθριες συνέπειες για τον Κυπριακό Ελληνισμό, 415 μαθητές ηλικίας 11 χρόνων περίπου, φιλοξενήθηκαν από την Ι. Μητρόπολη Ηλείας.

Τότε, Μητροπολίτης Ηλείας ήταν ο αείμνηστος κυρός Αθανάσιος και Πρωτοσύγκελος, ο νυν Μητροπολίτης Σεβ. κ. Γερμανός. Οι 415 Κύπριοι μαθητές φιλοξενήθηκαν από την

Ι. Μητρόπολη Ηλείας και φοίτησαν σε Δημοτικά Σχολεία της Ηλείας.

Χθες, μετά από 38 ολόκληρα χρόνια, στα γραφεία της Ι. Μητροπόλεως Ηλείας εκτυλίχτηκαν συγκινητικές στιγμές.

Ένας μαθητής από τα Κυπριοτόπουλα που είχαν φιλοξενηθεί τότε, μεγάλος πια σήμερα και καταξιωμένος εκπαιδευτικός, ο κ. Ιωάννης Νικολαΐδης, συνοδευόμενος από την σύζυγό του κα Έλενα Νικολαΐδη και από τον στενό τους φίλο κ. Ανδρέα Νικολακόπουλο, γνωστό Μικροβιολόγο της Βάρδας, επισκέφθηκαν τον Σεβ. Μητροπολίτη Ηλείας κ. Γερμανό.

Κύριος σκοπός της επίσκεψης ήταν να τον πληροφορήσουν πως, η Οργάνωση Ελλήνων Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης Κύπρου (ΟΕΛΜΕΚ), προχώρησε σε έρανο μεταξύ των μελών της με στόχο να βοηθήσει τους δοκιμαζόμενους από την οικονομική κρίση Έλληνες και ιδιαίτερα την μαθητιώσα νεολαία.

Μέρος από τα χρήματα που συγκεντρώθηκαν, (12.000 ευρώ), θα διατεθούν για τα Ιδρύματα της Ι. Μητροπόλεως Ηλείας, «ένα αντίδωρο έναντι αυτών που πήρε ο Κυπριακός Ελληνισμός, από τους αδελφούς Έλληνες της Ηλείας, την τραγική εκείνη περίοδο της Τουρκικής Εισβολής του 1974», όπως χαρακτηριστικά είπαν.

Ο Ποιμενάρχης της Ηλείας ευχαρίστησε θερμά τους επισκέπτες του, τους ευλόγησε και τόνισε πως, «Με τέτοιες πράξεις, οι Έλληνες θα ζήσουν και θα ξεπερνούν πάντα τις δυσκολίες τους».

Εμφανίσεις: 31268
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!