Κουρά μοναχού στην Ιερά Μονή Βαρσών

kinourias

Ξεχωριστή χαρά για την Μητρόπολη Μαντινείας και Κυνουρίας και ιδιαιτέρως για την Ιερά Κοινοβιακή Μονή Αγίου Νικολάου Βαρσών, η κουρά του δοκίμου μοναχού Αθανασίου Αθανασόπουλου, σε μοναχό, η οποία τελέσθηκε το απόγευμα της Κυριακής 19 Αυγούστου, στην ως άνω Μονή, υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μαντινείας και Κυνουρίας κ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ.

Πλήθος ιερέων, μοναχών αλλά και λαού είχε κατακλίσει το μοναστήρι θέλοντας να προσευχηθεί και να ευχηθεί στο νέο μοναχό, ο οποίος έλαβε το όνομα Αλέξανδρος.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης προ της ενάρξεως της κουράς απήυθυνε λόγους πατρικούς τόσο προς τον δόκιμο μοναχό, όσο και προς το πλήρωμα της Εκκλησίας.

Τόνισε πως για την Εκκλησία μέσω δυο οδών μπορούμε να προσεγγίσουμε το Θεό: είτε μέσω του εγγάμου βίου, δημιουργώντας μια ευτυχισμένη οικογένεια με κύριο άξονά της το Χριστό, είτε μέσω του μοναχικού βίου. Και εξήγησε πως η επιλογή του μοναχισμού δεν είναι αποκλειστική επιλογή του ανθρώπου, αλλά κάλεσμα από τον Θεό.

Πολλές φορές, επεσήμανε ο Σεβασμιώτατος,  οι άνθρωποι θεωρούν ότι κάποιος παρασύρθηκε στην επιλογή του να γίνει μοναχός από τον Επίσκοπο, τον ηγούμενο ή τον πνευματικό του. Αυτή η άποψη είναι εντελώς εσφαλμένη, και το διαπιστώνουμε αυτό βλέποντας πόσοι άνθρωποι επιλέγουν το μοναχικό βίο.

Ο Θεός ο ίδιος καλεί τους ανθρώπους εκείνους που βλέπει την καλή τους πρόθεση, την αγαθή τους προαίρεση, την καθαρότητα της καρδιάς τους. Για αυτό, όπως και ο Σεβασμιώτατος χαρακτηριστικά ανέφερε «Δώσε στο παιδί σου την ευχή σου, να ακολουθήσει το δρόμο για τον οποίο ο Θεός το επέλεξε».

Εξήγησε ότι όπως και η οικογένεια , έτσι και η μοναχική πολιτεία δεν είναι έργο εύκολο και για αυτό απαιτείται η διαρκής και συνεχής παρουσία του Χριστού.

Καταλήγοντας είπε «Αδελφέ μου και παιδί μου, αυτή την ώρα θα ανοίξεις τον δύσκολο δρόμο της πορείας σου μέσα στη ζωή. Εσύ μεν θα είσαι μοναχός, αλλά θα είσαι αδελφός για όλους εμάς και θα έχεις το στήριγμά μας, τη βοήθειά μας και την απέραντη αγάπη μας. Και σου εύχομαι να τελειώσεις την πορεία σου, πλήρης χάριτος και αγιασμού, ώστε να σε υποδεχθεί ο ουράνιος Πατέρας και να σου πει «Είσελθε εις την χαράν του Κυρίου σου».
Εμφανίσεις: 50978
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!