Κατάνυξη στην υπαίθρια αγρυπνία στην Ι.Μ. Μαυριώτισσας

agripnia mauriotisa

Σε κλίμα κατάνυξης και ευλάβειας τελέσθηκε η καθιερωμένη υπαίθρια Αγρυπνία στο Μοναστήρι της Παναγίας της Μαυριώτισσας στην Ιερά Μητρόπολη Καστορίας, επί τη αποδόση της μεγάλης Θεομητορικής εορτής της Κοιμήσεως της Θεοτόκου.

Ένα ιστορικό Μοναστήρι δίπλα στα νερά της λίμνης της Καστοριάς, φυλάσσει τη θαυματουργή εικόνα της Παναγίας, και προστατεύει τους Καστοριανούς που προσφεύγουν καθημερινά στην προστασία Της.

Προεξάρχων της νυχτερινής Ακολουθίας, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καστορίας κ. Σεραφείμ, με την παρουσία πολλών κληρικών της ακριτικής Μητροπόλεως αλλά και πλήθους κόσμου, που κατέθεσε τα αιτήματά του στην Κυρά της Λίμνης Μαυριώτισσα, για να τα μεταφέρει στο θρόνο του Υιού και Θεού Της.

Ο Σεβασμιώτατος στο λόγο του αναφέρθηκε στο πρόσωπο της Υπεραγίας Θεοτόκου, εξήρε την παράδοση των Καστοριανών να χτίζουν Εκκλησίες στο όνομα της Παναγίας, να ευλαβούνται το πρόσωπό Της και να καταφεύγουν στη χάρη Της.

Και προέτρεψε το εκκλησίασμα να επικαλείται το όνομα της Παναγιάς, γιατί η λύση στα προβλήματά μας, είναι η διέξοδος στις κρίσιμες ημέρες που διανύουμε, είναι Αυτή που μας οδηγεί στη σωτηρία, μπροστά στο Χριστό μας, μπροστά στο Θεό μας.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι κατά τη διάρκεια της Ακολουθίας εψάλλησαν και τροπάρια που αναφέρονται στα 100 χρόνια από την Απελευθέρωση της Καστοριάς, με την Παναγία τη Μαυριώτισσα ως Ελευθερώτρια της περιοχής, μαζί με τον Άγιο Μηνά.

agrypnia mayrio

agrypia mayrio1

agrypnia mayrio2

agrypnia mayrio3

agrypnia mayrio4

agrypnia mayrio5

Εμφανίσεις: 53105
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!