Ονομαστήρια Σεβ. Μητροπολιτών Θεσσαλονίκης και Αλεξανδρουπόλεως

 didim

 Με την ευκαιρία των ονομαστηρίων του Σεβ Μητροπολίτου Θεσσαλονίκης κ. Ανθίμου, τη Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου ε.ε., ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Διδυμοτείχου κ. Δαμασκηνός, συλλειτούργησε μετά του εορτάζοντος επιχωρίου Μητροπολίτου στον Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Γρηγορίου του Παλαμά.

Στο Αρχιερατικό συλλείτουργο στο οποίο προέστη ο τιμώμενος συμμετείχαν και οι Σεβ. Μητροπολίτες πρώην Αυλώνος κ. Χριστόδουλος, Τριπόλεως κ. Θεοφύλακτος (Πατριαρχείου Αλεξανδρείας), Σιδηροκάστρου κ. Μακάριος, Λαγκαδά κ. Ιωάννης και οι Θεοφ. Επίσκοποι Θεουπόλεως κ. Παντελεήμων και Θερμών κ. Δημήτριος.

Ο Σεβ. Μητροπολίτης Διδυμοτείχου στην ομιλία του εξήρε τη σπουδαιότητα του έργου και της διακονίας του εορτάζοντος Μητροπολίτου και ευχήθηκε σ’ αυτόν τα προσήκοντα.

Ευρισκόμενος στη Θεσσαλονίκη ο Σεβασμιώτατος επισκέφθηκε την Πατριαρχική Μονή Βλατάδων και ευχήθηκε στον νεοεκλεγέντα από την Αγία και Ιερά Σύνοδο του Πατριαρχείου Καθηγούμενο της Μονής Αρχιμ. Νικηφόρο Ψυχλούδη.

Το απόγευμα της ιδίας ημέρας ο Σεβασμιώτατος επισκέφθηκε τον Σεβ. Μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως κ. Ά ν θ ι μ ο, στο Επισκοπείο Αλεξανδρουπόλεως και συνεχάρη αυτόν επί τοις ονομαστηρίοις αυτού.

didim2

didim3

didim4

 

Εμφανίσεις: 49763
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!