Ημερίδα με θέμα: «Τι σημαίνει να είσαι Ορθόδοξος Έλληνας το 2012»

katixiton2Πολλοί νέοι κατηχητές και κατηχήτριες της Ιεράς Μητροπόλεως Λαρίσης και Τυρνάβου έφθασαν στην αίθουσα του «Επιουσίου» την Πέμπτη 6 Σεπτεμβρίου 2012, προκειμένου να συμμετάσχουν στη Σύναξη όλων των υπευθύνων του κατηχητικού έργου της τοπικής Εκκλησίας, ύστερα από πρόσκληση του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιγνατίου και του Γραφείου Νεότητος της Ιεράς Μητροπόλεως.

Στην ομιλία του ο Μητροπολίτης Λαρίσης κ. Ιγνάτιος συνέστησε στους κατηχητές και τις κατηχήτριες να επιτελέσουν το έργο τους με φόβο Θεού και συνέπεια, να προσπαθήσουν να δημιουργήσουν πραγματικά πνευματικούς ανθρώπους που θα αγαπούν τον Χριστό και θα στηρίζονται στην Αγία μας Εκκλησία και το αντικείμενο του έργου τους να είναι καθαρά εκκλησιολογικό και κατηχητικό μέσα στην πολυπολιτισμική κοινωνία μας.

Ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως, Αρχιμανδρίτης π. Αχίλλιος, στην εισήγησή του τόνισε με ακρίβεια ποια είναι τα θετικά και ποια τα αρνητικά στοιχεία που έχουν να αντιμετωπίσουν οι σημερινοί κατηχητές στην άσκηση του υψηλού έργου τους με βάση και τις ραγδαίες εξελίξεις της κοινωνίας μας, της πατρίδος μας και της οικογενείας γενικώτερα.

Κεντρικός ομιλητής στην Ημερίδα ήταν ο Ελλογιμώτατος Καθηγητής της Φαρμακευτικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και έμπειρος κατηχητής της Εκκλησίας κ. Προκόπιος Μαγιάτης, ο οποίος με ένα ιδιαίτερα πρωτότυπο τρόπο μίλησε στους κατηχητές με βάση πρόσφατη εμπειρία του από την Αμερική, τονίζοντας μια μεγάλη αλήθεια: «Τι πραγματικά σημαίνει να είσαι Ορθόδοξος Έλληνας το 2012;».

Σήμερα, είναι επιτακτική η ανάγκη να μην ξεχάσουμε την ιστορία μας, τόνισε ο λόγιος ομιλητής, να μην παρασυρθούμε απ’ την Ιστορία που ξαναγράφουν οι εμπνευστές των διαφόρων ντοκυμανταίρ και παραχαράσσουν την ιστορική αλήθεια και απ’ την άλλη πρέπει να κατανοήσουμε ότι η κοινή μας Πίστη στον Άγιο Τριαδικό Θεό θα πρέπει και σήμερα να μας ενώνει και να μας εμπνέει.

Είναι τραγικό για μας, οι Έλληνες του Εξωτερικού να δίδουν αληθινή μαρτυρία Ορθοδόξου Πίστεως και Εκκλησιαστικής ζωής σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης, να τιμούν την ιστορία τους, να σέβονται τα μυστήρια της Εκκλησίας, να προβάλλουν τους Αγίους και τους Ήρωες ως πρότυπα ζωής κι εμείς εδώ στην Ελλάδα, βασιζόμενοι τάχα στις ραγδαίες εξελίξεις τις οποίες βιώνουμε και στην έλευση στην πατρίδα μας τόσων συνανθρώπων μας από διάφορους λαούς να αποστατούμε καθημερινά από την πνευματική μας κληρονομιά και να χάνουμε τον καθαρά Ορθόδοξο, Ελληνικό και Χριστιανικό προσανατολισμό μας έναντι του Ευρωπαϊκού γίγνεσθαι και όχι μόνον.

Θα πορευθούμε στις μέρες μας, κατέληξε ο κ. Μαγιάτης, με αγάπη τόσο προς τους ανθρώπους και τους λαούς ολόκληρου του κόσμου όσο και με δυνατότερη αγάπη προς τα Ιδανικά και τις Αξίες του Γένους μας και της Πίστεώς μας.

Ανυποχώρητοι σε αυτά, θα κατευθύνουμε τους σημερινούς νέους μας και τα παιδιά μας στη σωστή κατήχηση, αφού εξάλλου το Κατηχητικό και οι Συνάξεις της Εκκλησίας μας σήμερα λειτουργούν όπως το Κρυφό Σχολειό στα χρόνια της δουλείας, διδάσκει, νουθετεί, συμβουλεύει, παιδαγωγεί και εμφυτεύει τον Χριστό στις καρδιές των παιδιών, ώστε τα ίδια τα παιδιά να κάνουν βίωμά τους αυτά τα οποία διδάσκονται.

Εμφανίσεις: 40961
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!