Με λαμπρότητα η Γέννηση της Θεοτόκου στην Ι.Μ. Ζιχνών

IMG 0205

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και κατάνυξη εορτάστηκε η Γέννησις της Θεοτόκου στην Ιερά Μητρόπολη μας Ζιχνών και Νευροκοπίου.

Στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Γεννήσεως Θεοτόκου Γραμμένης πλήθος πιστών και εφέτος προσήλθαν να προσκυνήσουν το σεπτό εικόνισμα της Παναγίας μας, αλλά και το χαριτόβρυτο Ιερό λείψανο του Μεγάλου Πατρός της Εκκλησίας μας Αγίου Βασιλείου, το οποίο και μεταφέρθηκε υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας Ζιχνών και Νευροκοπίου κ.κ. Ιεροθέου, εις τον ως άνω πανηγυρίζοντα Ιερόν Ναόν, προς αγιασμόν και ευλογίαν των πιστών κατόπιν ευλογίας της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Την παραμονή της εορτής, μετά την καθιερωμένη λιτανεία, τελέστηκε ο Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός και ανήμερα της εορτής η πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ.κ. Ιεροθέου.

Ο προιστάμενος του Ι.Ναού και Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Ι.Μητροπόλεως μας Πρωτοπρεσβύτερος Γεώργιος Βαμβακίδης και το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο του Ναού όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος προσέφεραν προς όλους τους προσκυνητές πατροπαράδοτα εδέσματα τα οποία επιμελήθηκαν και φρόντισαν οι κυρίες της ως άνω ενορίας.

IMG 0206

IMG 0271

IMG 0325

IMG 0378

IMG 0438

Εμφανίσεις: 41908
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!