Ετήσιο μνημόσυνο για τον Μητροπολίτη πρ. Κώου κυρό Αιμιλιανό

 

kosx

Με τη δέουσα τιμή και συγκίνηση η Ιερά Μητρόπολις Κώου και Νισύρου τέλεσε στον Ιερό Ναό της Αθλοφόρου Αγίας Παρασκευής της πόλεως Κω το ετήσιο μνημόσυνο για την ανάπαυση της ψυχής του Μητροπολίτου πρώην Κώου και Νισύρου κυρού Αιμιλιανού Ζαχαροπούλου του εκ Χάλκης, ο οποίος επί εικοσιέξι χρόνια ήταν πνευματικός της πατέρας και ποιμενάρχης.

Του Όρθρου, της Θείας Ιεράς Λειτουργίας και του μνημοσύνου χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κώου και Νισύρου κ. Ναθαναήλ.

Ο Σεβασμιώτατος μίλησε για τον άνθρωπο Αιμιλιανό, ο οποίος, όσο ήταν στο τιμόνι της Αποστολικής Εκκλησίας της Κω και της Νισύρου, θυσιαστικώς προσέφερε τα πάντα για τη σωτηρία και την ορθή πορεία της μέσα στην ιστορία και στο χρόνο ορθοτομώντας το λόγο της αληθείας.

Αναφέρθηκε στη σπουδαιότητα του προσώπου του εκλειπόντος Ιεράρχου, στον πληθωρικό του χαρακτήρα αλλά και στην πλούσια αγωνιστική δράση του ως Μεγάλου Πρωτοσυγκέλλου της του Χριστού Μεγάλης Εκκλησίας, αλλά και ως πρώτου Μητροπολίτου Βελγίου.

Αναφέρθηκε δε και στην υποχρέωση που, εμείς οι ζώντες χριστιανοί, έχουμε απέναντι στους κεκοιμημένους αδερφούς μας, να δείχνουμε εμπράκτως με την προσευχή την αγάπη μας ‒διότι ο άνθρωπος που φεύγει από αυτή τη ζωή δεν χάνεται, αλλά συνεχίζει να ζει και βρίσκεται στην αγκαλιά του δημιουργού του‒ και να μην τους λησμονούμε.

kos

kos3

 

 

Εμφανίσεις: 46761
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!