Η Σάμος τίμησε την Ύψωση του Τιμίου Σταυρού

samou1

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και μέσα σε κλίμα θρησκευτικής κατάνυξις και ευλάβειας έγινε η πανήγυρις της Ιεράς Μονής Τιμίου Σταυρού «Μεγάλου Σταυρού» Σάμου.

Το απόγευμα της Πέμπτης ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σάμου κ. Ευσέβιος, λιτανευτικά μετέφερε το τεμάχιο του Τιμίου Ξύλου από το σκευοφυλάκιο στο Καθολικό της Ιεράς Μονής χοροστάτησε στον πανηγυρικό εσπερινό και ο Ιεροκήρυξ Αρχιμανδρίτης π. Σωτήριος Κοσμόπουλος κήρυξε το Θείο λόγο.

Το πρωί Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης χοροστάτησε στον όρθρο και τέλεσε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία , το Θείο λόγο κήρυξε ο Αρχιμανδρίτης π. Χρυσόστομος Λέλος.

Η Ιερά Μονή Τιμίου Σταυρού κτίσθηκε το 1592 από τον Αρχιμανδρίτη Νείλο. Η ιστορία της πλούσια.

Η πνευματική προσφορά της μεγάλη. Μεγάλο και επιβλητικό το Καθολικό της Ιεράς Μονής με περίτεχνο ξυλόγλυπτο τέμπλο.

Ο αστερίσκος με Τίμιο Ξύλο αποτελεί θησαυρό, ευλογία και σκέπη για το Νησί μας, το οποίο και είναι δώρο του Σαμίου Πατριάρχου Κυρίλλου Β΄(1815).

Με φροντίδα και μέριμνα του Μητροπολίτη κ. Ευσεβίου και με τον Ηγούμενο π. Μακάριο καθώς και την ολιγομελή Αδελφότητα, η Ιερά Μονή συνεχίζει τον αγώνα για την ανακαίνιση και την πνευματική αναζωογόνησή της.

Εμφανίσεις: 61911
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!