Εγκαίνια Ναού από τον Μητροπολίτη Μαντινείας (ΦΩΤΟ)

egkainia

Την Κυριακή 16ην Σεπτεμβρίου 2012, μέσα σε κλίμα θρησκευτικής κατανύξεως και την παρουσία πλήθους Ιερέων και ευσεβών Χριστιανών, έγινε η τελετή των εγκαινίων του Ιερού Παρεκκλησίου των Αγίων Μεγάλων Βασιλέων και Ισαποστόλων Κων/νου και Ελένης, στο χωριό Ελαιοχώρι της Κυνουρίας, από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Μαντινείας και Κυνουρίας κ.κ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ.

Το εσπέρας του Σαββάτου, πραγματοποιήθηκε η τελετή της εναποθέσεως των Ιερών Λειψάνων και αμέσως μετά τελέστηκε η Ακολουθία του   Εσπερινού.

Το πρωί της Κυριακής, τελέσθηκε ο Όρθρος, η Ακολουθία των Ιερών Εγκαινίων και η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μαντινείας και Κυνουρίας κ.κ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ, ο οποίος επεξηγούσε βήμα προς βήμα, το τι γινόταν κατά την τελετή των Ιερών εγκαινίων και τον συμβολισμό, των διαδραματισθέντων γεγονότων.

Αξιοσημείωτο είναι, παρ' όλο ότι, οι καιρικές συνθήκες από την νύχτα ήταν πολύ άσχημες και έβρεχε καταρρακτωδώς, ο Πανάγαθος Θεός οικονόμησε, κατά την διάρκεια των Ιερών Ακολουθιών στον νέοεγκαινιασθέντα Ναό, να σταματήσει η ισχυρή βροχή, βοηθώντας έτσι, την απρόσκοπτη και εύκολη εκτέλεση της τελετής εκ του Αρχιερέως και την συμμετοχή των πιστών. Ενώ αμέσως μετά το πέρας και της Θείας Λειτουργίας να αρχίσει ισχυρή βροχόπτωση.

Ο Σεβ. στο τέλος, ευχαρίστησε και επαίνεσε όλους όσους κοπίασαν και συνέργησαν για την ανοικοδόμηση του περικαλέστατου Ναού προς τιμή του Αγίου Κωνσταντίνου και της Αγίας Ελένης και μοιράστηκε μαζί με το αντίδωρο, εικόνα των Αγίων, ως ενθύμιο και ευλογία, καθώς και τεμάχιο από το σάβανο το οποίο φορούσε ο Επίσκοπος κατά την ώρα των εγκαινίων, εμποτισμένο με κηρομαστίχη.

egkainia1

egkainia2

egkainia3

egkainia4

egkainia5

egkainia6

egkainia7

egkainia8

Εμφανίσεις: 43944
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!