Ο Μητροπολίτης Αλμάτι τίμησε τον Μητροπολίτη Κερκύρας

almati

Με συμμετοχή πλήθους λαού συνεχίζεται στο Καζακστάν το προσκύνημα του λειψάνου της δεξιάς χειρός του Αγίου Σπυρίδωνος, το οποίο μετέφερε, κατόπιν προσκλήσεως του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καζακστάν κ. Αλεξάνδρου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος.

Την Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Νεκτάριος συμμετείχε στο πολυαρχιερατικό συλλείτουργο στον Ιερό Ναό Αναλήψεως με την ευκαιρία της εορτής του Αγίου Αλεξάνδρου, ημέρα κατά την οποία ήγε και τα ονομαστήριά του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αλμάτι και Καζακστάν κ. Αλέξανδρος.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Αλέξανδρος απένειμε στον Σεβ. Μητροπολίτη Κερκύρας κ. Νεκτάριο τον Μεγαλόσταυρο της Ιεράς Μητροπόλεως Καζακστάν, καθώς και το παράσημο στον Δήμαρχο Κέρκυρας κ. Ιωάννη Τρεπεκλή.

Το προσκύνημα συνεχίζεται. Μετά την πόλη Αλμάτι το χέρι του Αγίου θα μεταβεί στην πρωτεύουσα του Καζακστάν Αστανά, όπου θα παραμείνει μέχρι την 19η Σεπτεμβρίου. Στη συνέχεια θα ακολουθήσει μεταφορά του ιερού λειψάνου σε μικρότερες επαρχιακές πόλεις για τον αγιασμό των εκεί πιστών.

almati1

almati2

almati3

Εμφανίσεις: 42706
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!