Διανομή μαθητικού υλικού από την Ι.Μ. Κισάμου & Σελίνου

dora1

Η Ιερά Μητρόπολις Κισάμου & Σελίνου συμμεριζόμενη τις δυσκολίες και τις ανάγκες των μαθητών του τόπου και των οικογενειών τους, προέβη σε συμβολική κίνηση προσφοράς μαθητικού υλικού στους μαθητές των Δημοτικών Σχολείων σύνολης της Μητροπολιτικής περιφέρειας, των Επαρχιών της Κισάμου και του Σελίνου.

Προσφέρει σε όλους τους μαθητές των Δημοτικών Σχολείων μια τσάντα που περιέχει, εκτός από τις  ευχές του Σεβασμιωτάτου κ. Αμφιλοχίου, τετράδια, στυλό, μολύβι, κ.α. μαθητικό υλικό.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κισάμου & Σελίνου κ. Αμφιλόχιος επισκέπτεται τα Δημοτικά Σχολεία της περιοχής, εύχεται σε Εκπαιδευτικούς και Μαθητές καλό, ευλογημένο και δημιουργικό το νέο σχολικό έτος και προσφέρει την αγάπη της Εκκλησίας στους μαθητές.

Στις ευχές του Σεβασμιωτάτου προς του μαθητές που περιλαμβάνονται μαζί με το μαθητικό υλικό, αναμέσα στα άλλα, σημειώνει και τα εξής: «… Αγαπητό μου παιδί. Γνωρίζω ότι το νέο σχολικό έτος όπως όλοι οι νέοι της ηλικίας σου και οι οικογένειες τους αντιμετωπίζεις τόσο εσύ, όσο και η καλή σου οικογένεια, δυσκολίες και θέματα που δεν είχαν προβλεφθεί με αποτέλεσμα να έχουν ανατραπεί τα δεδομένα του οικογενειακού προγραμματισμού.

Γνωρίζω επίσης πως εμείς οι μεγαλύτεροι ενώ υποσχεθήκαμε σε εσάς, τα παιδιά μας, ένα κόσμο φωτεινό και ανθρώπινο τελικά σας παραδίδομε έναν κόσμο αβέβαιο και ρευστό. Διχασμένο και άδικο. Όμως, όπως και να έχουν τα πράγματα, η ζωή ανοίγεται διάπλατα μπροστά σου. Να την χαρείς, να την ζήσεις δημιουργικά, να κτίσεις ένα καλύτερο κόσμο. Πιο αληθινό, πιο γνήσιο, πιο ανθρώπινο. Στην προσπάθεια σου αυτή να γνωρίζεις ότι δεν θα είσαι μόνος σου. Ακόμα και αν εμείς οι μεγαλύτεροι σε απογοητεύσαμε με τις συμπεριφορές μας, υπάρχει ο μεγάλος και αιώνιος φίλος και αδελφός μας.

Ο Χριστός μας και η Εκκλησία Του που περιμένει να Τον εμπιστευθούμε, να Του ανοίξομε την καρδιά μας για να κατοικήσει μέσα μας. Να μας φωτίσει με το Φως της αληθινής γνώσεως και σοφίας, το Φώς της ζωής. Αυτόν τον γνήσιο και αληθινό φίλο, τον Χριστό μας ας εμπιστευθείς και εσύ και ας γίνει το πρότυπο της ζωής σου.

Μαζί με τις λίγες και φτωχές αυτές σκέψεις, σου στέλνω συμβολικά την αγάπη της Εκκλησίας μας, με την ευχή και την προσευχή η νέα σχολική χρονιά να γίνει ευκαιρία απόκτησης όχι μόνον γνώσης, αλλά και καλλιέργειας αρετής, που τόσο έχει ανάγκη ο τόπος και η κοινωνία μας….».

Εμφανίσεις: 39535
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!