Εγκαίνια Νηπιαγωγείου - Δημοτικού στην Νήσο Τήνο

img 0683

Παρουσία του Υφυπουργού Παιδείας κ. Θεοδώρου Παπαθεοδώρου, σήμερα το μεσημέρι εγκαινιάσθηκε το Γ’ Δημοτικό Σχολείο και Νηπιαγωγείο Τήνου, σε κτήριο, ιδιοκτησίας του Πανελληνίου Ιερού Ιδρύματος Ευαγγελιστρίας, που παρεχωρήθη δωρεάν προς τον Δήμο Τήνου για τον σκοπό αυτό.

Τον Αγιασμό ετέλεσε ο Σεβ. Μητροπολίτης κ. Δωρόθεος Β’, ο οποίος καλωσορίζοντας τον κ. Παπαθεοδώρου, αναφέρθηκε στη διαχρονική προσφορά του Ιδρύματος, από της συστάσεώς του, προς την παιδεία και τα γράμματα, και χαρακτήρισε την δωρεάν παραχώρηση του συγκεκριμένου λαμπρού κτηρίου, για την ανακαίνιση του οποίου η Διοικούσα Επιτροπή προσέφερε και 50.000 Ευρώ, σαν προσφορά αγάπης της Παναγίας προς τα παιδιά και τους δασκάλους της Τήνου και συνεχάρη τον Δήμαρχο Τήνου κ. Παναγιώτη Κροντηρά και το Δημοτικό Συμβούλιο για τη συνεισφορά του Δήμου στην ανακαίνιση και λειτουργία του σχολείου.

Μετά τον Σεβασμιώτατο ομίλησαν ο Δήμαρχος, ο Υφυπουργός, οι Διευθύντριες του Δημοτικού και του Νηπιαγωγείου, οι Σχολικές Σύμβουλοι και η Προϊσταμένη Πρωτοβάθμιας Εκπαιδεύσεως, και όλοι στις ομιλίες τους εξήραν την προσφορά του Ιερού Ιδρύματος και ευχαρίστησαν τον Σεβ. Πρόεδρο, τον Αντιπρόεδρο και τα Μέλη της Διοικούσης Επιτροπής.

Πρό της αποκαλύψεως της αναμνηστικής μαρμάρινης επιγραφής τα παιδιά όλων των τάξεων, του Δημοτικού και του Νηπιαγωγείου ευχαρίστησαν με τον δικό τους αθώο και ειλικρινή τρόπο όσους συνείργησαν για να αποκτήσουν αυτό το θαυμάσιο σχολείο.

Εν συνεχεία ο Αξιότιμος κ. Υφυπουργός έκοψε κατά την παράδοση την αναμνηστική κορδέλα και όλοι ξεναγήθηκαν στους φιλόξενους χώρους του ανθρωπαγωγικού αυτού Ιδρύματος, το οποίο όπως όλοι χαρακτηριστικά τόνισαν σκεπάζει και ευλογεί η Παναγία.

img 0518

img 0531

img 0536

img 0607

img 0649

img 0663

img 0712

Εμφανίσεις: 34582
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!