Εγκαίνια ναού από τον Μητροπολίτη Βεροίας

egkainia beroia

Εγκαίνια τελέστηκαν σήμερα από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Βεροίας καί Ναούσης κ. Παντελεήμων, στην ενορία Αγίας Βαρβάρας, Δημοτικού Διαμερίσματος Αγίας Βαρβάρας Βέροιας.

Ο Ναός που εγκαινιάσθηκε, ήταν ο πρώτος που έχτισαν οι πρόσφυγες της Ανατολικής Ρωμυλίας το 1925.

Μετά όμως την ανέγερση του Νέου Ιερού Ναού της Αγίας Βαρβάρας το 1970, ο Ναός αυτός παρέμενε κλειστός.

Με τις ευλογίες όμως του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Βεροίας καί Ναούσης κ. Παντελεήμονος, τις ασταμάτητες εργασίες του Ιερατικού προϊσταμένου πρωτ. Παύλου Νταγκόπουλου, αλλά καί τη στήριξη των ενοριτών, ο Ιερός Ναος εγκαινιάσθηκε επ' ονόματι του Αγίου Αλεξάνδρου Πατριάρχου Κωνσταντινουπόλεως καί του Οσίου Γεωργίου του Νέου του Καρσλίδη.

Το πρωί τελέστηκε η ακολουθία του Όρθρου χοροστατούντος του Μητροπολίτου Βεροίας κ.Παντελεήμονος ο οποίος μετέφερε τα ιερά λείψανα των αγίων Αυξεντίου, οσιομαρτύρων μονής Αγλίου Σάββα καί οσιομαρτύρων μονής Πεντέλης, για να τοποθετηθούν στην Αγία Τράπεζα.

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε η ακολουθία των εγκαινίων καί αρχιερατική Θεία λειτουργία ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου μητροπολίτου Βεροίας κ.Παντελεήμονος.

image

image1

image2

image33

Εμφανίσεις: 43695
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!