Ο λαός της Μυκόνου τίμησε τον Σφακιανό Άγιο Μανουήλ

dscn0553

Σήμερα το πρωί, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Μυκόνου της Μεγάλης Παναγιάς "Πηγαδιώτισσας Αγγελοχτισμένης", τελέσθηκε Τριασαρχιερατική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λάμπης και Σφακίων κ. Ειρηναίου, συμπαραστατουμένου από τους Σεβασμιώτατους Μητροπολίτες Ηλιουπόλεως (Αιγύπτου) κ. Θεόδωρο και Σύρου και Μυκόνου κ. Δωρόθεο Β', επί τη ιερά μνήμη του Αγίου Νεομάρτυρος Μανουήλ, του εν Σφακίοις γεννηθέντος, εν Μυκόνω διαβιώσαντος και εν Χίω μαρτυρήσαντος.

Ο Σεβασιώτατος κ. Ειρηναίος στο κήρυγμά του αναφέρθηκε στη ζωή και τη μαρτυρία του Αγίου Μανουήλ και με μεστό νοημάτων θεολογικό και διδακτικό λόγο προέτρεψε τους πιστούς να έχουν θάρρος και ελπίδα, πνευματικά εφόδια, που κάθε Χριστιανός μπορεί να αντλήσει από το παράδειγμα, τη ζωή, τη μαρτυρία και το μαρτύριο των Αγίων της Εκκλησίας.

Προ του πέρατος της Θείας Λειτουργίας, ο Σεβαμιώτατος κ. Δωρόθεος Β' ευχαρίστησε τους Σεβασμιώτατους Κρήτες Μητροπολίτες και τη συνοδεία τους για την προσευχητική και λειτουργική παρουσία τους, ειπών, μεταξύ άλλων, "από χθες γεμίσατε τη Μύκονο με τις αύρες και την ευωδιά της Κρήτης, γι`αυτό και, εκ μέρους του Κλήρου και του Λαού της Μυκόνου, σας  ευχαριστούμε και σας ευγνωμονούμε για την εδώ παρουσία σας. Ήλθατε από τη γενέθλια γη του Αγίου να τιμήσετε τη μνήμη του και στη Μύκονο, όπου έζησε και δημιούργησε οικογένεια και απ` όπου αναχωρήσας, έλαβε  στη Χίο το στέφος του μαρτυρίου".

Προ της εξόδου της αγίας Εικόνας, διά χειρών του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ηλιουπόλεως κ. Θεοδώρου, εχειροθετήθη Αναγνώστης ο πρωτότοκος υιός του Πρωθιερέως του Μητροπολιτικού Ναού, Πρωτοπρ. Πέτρου Μαραγκού, διακρινόμενος για το εκκλησιαστικό του ήθος και την αγάπη του προς την Εκκλησία και τη διακονία Της.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β' συνεχάρη τον Πρωτοπρ. Πέτρο Μαραγκό για την αρίστη διοργάνωση όλης της Λειτουργικής αυτής Εκδηλώσεως, την οποία, όπως χαρακτηριστικά είπε, «διέκρινε αυτοκρατορική λαμπρότητα, όπως αξίζει στον πολιτισμό και την ιστορία της Μύκονου».

Επακολούθησε πάνδημη λιτανεία της ιεράς Εικόνος του Αγίου Μανουήλ, την οποία λάμπρυνε με την παρουσία της η Φιλαρμονική του Π.Ι.Ι.Ε.Τ., η οποία αφίχθηκε από την Τήνο το πρωί.

Στις Λειτουργικές και εορτστικές Εκδηλώσεις παρέστησαν πλήθος Μυκονίων πιστὼν, ο Δήμαρχος Μυκονίων,ο Διοικητής της 6ης ΜΣΕΠ, Περιφερειακοί και Δημοτικοί Σύμβουλοι, Πρόεδροι Συλλόγων και φορέων, Εκπαιδευτικοί και μαθητές με παραδοσιακές στολές, επί των ώμων των οποίων και ελιτανεύθη η ιερά Εικόνα του Αγίου.

 dscn0479

dscn0482

dscn0507

dscn0573

dscn0590

dscn0609

Εμφανίσεις: 35451
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!