Σύναξη υπευθύνων για το κατηχητικό και ιεραποστολικό έργο της Ι.Μ. Νικαίας

nikaia

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος η Ιερά Μητρόπολη Νικαίας διοργάνωσε Σύναξη των υπευθύνων για το κατηχητικό και ιεραποστολικό έργο της, την Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου ε. έ.

Με μεγάλη κατάνυξη τελέστηκε ο Εσπερινός στην Ιερά Μονή των Αγίων Πατέρων Περάματος χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Νικαίας κ. Αλεξίου, με τη συμμετοχή των υπευθύνων Ιερέων και των κατηχητών και κατηχητριών πανεπιστημιακού επιπέδου από τις 40 ενορίες της Μητροπόλεως.

Μετά το πέρας της ακολουθίας ο Σεβασμιώτατος τους απηύθυνε πατρικούς συμβουλευτικούς λόγους. Με γλαφυρό τρόπο, αλλά και με ιδιαίτερη συγκίνηση αναφέρθηκε στις προσωπικές του εμπειρίες, που σαν νέος βίωσε αρχικά ως μέλος των κατηχητικών κινήσεων της ενορίας του και αργότερα ως κατηχητής.

Μέσα από την οργανωμένη και εμπνευσμένη αυτή κατηχητική προσπάθεια η ενορία έγινε φυτώριο που έδωσε πολλούς ιερείς στην Εκκλησία, αλλά και συγκροτημένες οικογένειες, που διέπρεψαν υποδειγματικά στην ελληνική κοινωνία.

Στη συνέχεια προέτρεψε τα στελέχη της Νεότητας να αποτελούν πρότυπα πίστεως και συνεπούς χριστιανικής ζωής, χαρακτηρίζοντάς τους ως τους άμεσους συνεργάτες του στο κατηχητικό έργο της Ιεράς Μητροπόλεως.

Ακολούθως ο υπεύθυνος του τομέα Νεότητας Αρχιμ. π. Τιμόθεος Σταυρίδης, με χρήση φωτεινών διαφανειών, παρουσίασε τον απολογισμό δράσης της κατασκήνωσης της Ιεράς Μητροπόλεως Νικαίας, η οποία λειτουργεί εδώ και 26 χρόνια στη Στεφάνη Βοιωτίας.

Μέσα σε μία περίοδο κρίσης, πρωτίστως πνευματικής και ηθικής και δευτερευόντως μόνο οικονομικής, όταν οι ιδιωτικές κατασκηνώσεις, η μία μετά την άλλη αναστέλλουν τη λειτουργία τους η Ιερά Μητρόπολις Νικαίας για μία ακόμη χρονιά άνοιξε τις πύλες της πλήρως ανακαινισμένης κατασκηνώσεως της, που αποτελεί σημείο αναφοράς στη διαπαιδαγώγηση και καλλιέργεια της νεολαίας μας. Μέσα σε μια πραγματική όαση γαλήνης και χαράς φιλοξένησε και εφέτος περισσότερα από 1000 παιδιά σε όλες τις κατασκηνωτικές περιόδους.

Η εκδήλωση έκλεισε με αποφώνηση του Σεβασμιωτάτου, ο οποίος ευχαρίστησε όλους τους συνεργάτες του για το έργο και την προσφορά τους και προέτρεψε τους κατηχητές και τις κατηχήτριες να γίνουν σημαιοφόροι στο κατηχητικό έργο της Ιεράς μας Μητροπόλεως με τη λεβεντιά και το φιλότιμο που χαρακτηρίζει τους ορθοδόξους χριστιανούς και τους υπενθύμισε να είναι απλοί, να έχουν αμεσότητα με τη νεολαία δείχνοντας κατανόηση και αγάπη.

Πολλά είναι τα πετράδια και οι πολύτιμοι λίθοι με τους οποίους ο Θείος Δομήτορας της Αγίας μας Εκκλησίας έχει κοσμήσει την Ιερά Μητρόπολη Νικαίας.

Ωστόσο, το λαμπρότερο κόσμημα και καύχημά της είναι αναμφισβήτητα η νεολαία μας. Είναι το δώρο του Θεού, η πηγή αισιοδοξίας και ελπίδας για ένα καλύτερο μέλλον όχι μόνο για την τοπική μας Εκκλησία, αλλά και για ολόκληρη την Ελληνική κοινωνία. Για τα υπέροχα αυτά νειάτα η Ιερά μας Μητρόπολη με εμπνευστή και καθοδηγητή τον Σεβασμιώτατο κ. Αλέξιο καταβάλλει υπεράνθρωπες προσπάθειες για να προσφέρει έργα αγάπης και ζωής.

Το ενδιαφέρον και η αγάπη της τοπικής Εκκλησίας θα εκδηλωθεί και φέτος στις 28 Οκτωβρίου και ώρα 6.00 μ. μ στο Πνευματικό Κέντρο της Μητροπόλεως (Π. Ράλλη 247-Νίκαια), όπου ο Μητροπολίτης μας θα τιμήσει και θα βραβεύσει όλους τούς νέους και τις νέες από τη Μητροπολιτική του περιφέρεια ( την Νίκαια, το Πέραμα, το Κερατσίνι, τον Κορυδαλλό, την Αγία Βαρβάρα. το Αιγάλεω και το Χαϊδάρι) που πέτυχαν στα Α.Ε.Ι. και Τ.Ε.Ι. της πατρίδος μας και θα συγχαρεί τις οικογένειές τους.

nikaia1

Εμφανίσεις: 64973
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!