Τριετές Μνημόσυνο Μακαριστού Μητροπολίτου Διδυμοτείχου Νικηφόρου

mnimosino-didimotixo

Συμπληρώνονται αυτές τις μέρες 3 χρόνια από τότε που η ψυχή του μακαριστού Μητροπολίτου Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κυρού Νικηφόρου πέταξε στον ουρανό για να συναντήσει το Δημιουργό της και για να απολαύσει την αιώνια αγάπη Του.

Στο δικό του δημιούργημα, τον περικαλλή και επιβλητικό Ιερό Προσκυνηματικό Ναό Παναγίας Ελευθερωτρίας Διδυμοτείχου τελέσθηκε το τριετές Μνημόσυνο από το Σεβ, Μητροπολίτη  κ. Δαμασκηνό, ο οποίος μιλώντας για την προσωπικότητα του κεκοιμημένου προκατόχου του μεταξύ άλλων είπε ότι «ο μακαριστός Νικηφόρος καθημερινά δικαιώνεται « και ότι «το έργο του δεν πρόκειται να ξεχασθεί γιατί θα το υπεθυμίζει στις επόμενες γενιές ο περίλαμπρος βυζαντινός Ναό της Ελευθερώτριας».

Στη συνέχεια τελέσθηκε Τρισάγιο στον τάφο του που βρίσκεται μπροστά από το Ναό.

Του Μνημοσύνου προηγήθηκε Θεία Λειτουργία, ιερουργούντων του Σεβ. Μητροπολίτου Δαμασκηνού και του παρεπιδημούντος ενταύθα Θεοφ. Επισκόπου Γκορλίτσε κ. Παϊσίου, Ιεράρχου της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Πολωνίας.

Κατά την τελεσθείσα Θεία Λειτουργία ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας χειροτόνησε σε Πρεσβύτερο το Διάκονο Γαβριήλ Χειμώνα, ο οποίος  θα αναλάβει εφημεριακά καθήκοντα στην ενορία της Κυανής Διδυμοτείχου.

Παρέστησαν ο Βουλευτής Έβρου κ. Αλεξ. Δερμεντζόπουλος, ο Δήμαρχος Διδυμοτείχου Παρ. Πατσουρίδης, ο Δήμαρχος Ορεστιάδος Δημ. Μουζάς, ο Δήμαρχος Χερσοννήσου (Κρήτης) Ζαχ. Δοξαστάκης, συγγενής του χειροτονηθέντος, οι συγγενείς του εκλιπόντος, οι γονείς, οι συγγενείς και οι φίλοι του π. Γαβριήλ και πλήθος πιστών από Διδυμότειχο, Ορεστιάδα και Σουφλί.

mnimosino-didimotixo2

 

mnimosino-didimotixo1

Εμφανίσεις: 56199
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!