Κορίνθου Διονύσιος: «Η Ιεραρχία συνεδριάζει σε δύσκολες ημέρες» (ΦΩΤΟ)

korinthoy

Ρεπορτάζ: Αιμίλιος Πολυγένης

Παρουσία εκατοντάδων Αθηναίων τελέστηκε σήμερα Τρίτη, 2 Οκτωβρίου 2012 ο πανηγυρικός Εσπερινός του Αγίου Διονυσίου του Αρεοπαγίτου στον ομώνυμο Ναό της πρωτεύουσας.

Στον πανηγυρικό εσπερινό προεξήρχε ο εορτάζων Σεβ. Μητροπολίτης Κορίνθου κ. Διονύσιος, συμπαραστατούμενος από τον Πρωτοσύγκελο της Ι.Α. Αθηνών Αρχιμ. Μάξιμο Παπαγιάννη και κληρικούς των Αθηνών.

Επίσης στο ιερό παρέστησαν συμπροσευχόμενοι ο Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος, ο Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος και ο Επίσκοπος Μαραθώνος κ. Μελίτων.

Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Αρχιμ. Χρυσόστομος Παπαθανασίου, Διευθυντής του Ιδιαιτέρου Γραφείου του Αρχιεπισκόπου κ. Ιερωνύμου.

Ο Σεβ. Μητροπολίτης Κορίνθου στην σύντομη ομιλία του, μεταξύ άλλων τόνισε: «Είμαι ιδιαίτερα και βαθύτατα συγκινημένος, γιατί με αξιώνει ο Θεός ως Επίσκοπο να τελώ αυτή την Ιερά Πανήγυρη στο Ναό του Πολιούχου των Αθηνών».

Ο κ. Διονύσιος ανέφερε και τον λόγο που βρέθηκε μακριά από την Επαρχία του, σήμερα που άγει τα ονομαστήριά του.

«Βρίσκομαι στην Αθήνα όχι γιατί ήθελα να είμαι μακριά από το ποίμνιό μου, γιατί οι εργασίες της Ιεραρχίας της Εκκλησίας μας, με επικεφαλής τον Μακαριώτατο μας, μας εξαναγκάζουν να βρισκόμαστε εδώ», πρόσθεσε ο Μητροπολίτης Κορίνθου.

Ο δυναμικός Ιεράρχης σε άλλο σημείο τόνισε: «Η Ιεραρχία της Εκκλησίας συνεδριάζει σε δύσκολες μέρες! Εμείς θα σταθούμε στο ύψος της αποστολής μας, θα παρακαλέσουμε τον λαό και θα ανακουφίσουμε την θλίψη του, τον πόνο του και την νεοπτωχεία του».

«Να προσεύχεστε για τον Αρχιεπίσκοπο, να προσεύχεστε για την Ιεραρχία, για την Εκκλησία μας, να αγαπάτε τον Χριστό μας! Θα θυσιαστούμε για τον λαό μας, και εσείς για τον συνάνθρωπο σας», υπογράμμισε ο κ. Διονύσιος.

Αναφερόμενος στις δυσκολίες των ημερών ο Μητροπολίτης Κορίνθου, ανέφερε: «Μην φοβάστε! Θα περάσουν οι δυσκολίες, όπως έλεγε και ο Άγιος Αθανάσιος, ένα συννεφάκι είναι…».

Τέλος ο εορτάζων Ιεράρχης, ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη Σύρου κ. Δωρόθεο, Χαλκίδος κ. Χρυσόστομο και Μαραθώνος Μελίτων για την παρουσία τους, στον εσπερινό.

agios dionisios

agios dionisios1

agios dionisios2

agios dion1

agios dionisios3

agios dionisios4

agios dionisios5

Εμφανίσεις: 53012
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!