Έναρξη δραστηριοτήτων στην Ιερά Μητρόπολη Κερκύρας

image001Την Δευτέρα 8 Οκτωβρίου το απόγευμα, στο Πνευματικό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως, πραγματοποιήθηκε με αγιασμό που τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος και την συμμετοχή των μελών και των υπευθύνων της κάθε δραστηριότητας,  η επίσημη έναρξη των εργασιών και συναντήσεων:

α) του Φροντιστηρίου Στελεχών και κατηχητών της Ιεράς Μητροπόλεως και πραγματοποιήθηκε το πρώτο φροντιστηριακό μάθημα με Θέμα: «Εκοσμίκευση και ορθόδοξη παράδοση.

Οι ποιμαντικές προσαρμογές στη νεότητα» με ομιλητή τον Υπεύθυνο του Γραφείου Νεότητας και Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο Πρωτοπρεσβύτερο π. Θεμιστοκλή Μουρτζανό, ενώ στο τέλος της εκδήλωσης ο Σεβασμιώτατος επέδωσε τα διοριστήρια των κατηχητών των ενοριών.

β) της Σχολής Εκκλησιαστικής Μουσικής «ο Άγιος Αρσένιος», στην οποία οι μαθητές θα μπορούν να διδάσκονται τόσο την Βυζαντινή εκκλησιαστική παράδοση όσο και την ντόπια, αλλά και στοιχεία της ευρωπαϊκής μουσικής.

Η Σχολή είναι αναγνωρισμένη από το Υπουργείο Πολιτισμού και έχει την παροχής αναγνωρισμένων κρατικών πτυχίων, οι κάτοχοι των οποίων θα μπορούν να διδάξουν σε Ωδεία και άλλες σχολές, όπως επίσης και να αναλάβουν ιεροψάλτες ή χοράρχες σε ναούς,

γ) της Ενώσεως Χριστιανών Επιστημόνων Νομού Κερκύρας.

Σε σύντομη προσφώνησή του ο Σεβασμιώτατος απευθύνθηκε προς τους συμμετέχοντες και τόνισε την ανάγκη της ενεργούς συμμετοχής του λαϊκού στοιχείου στην πνευματική και ιεραποστολική δραστηριότητα της Εκκλησία, παρά τις μεγάλες δυσκολίες που ο κόσμος αντιμετωπίζει, η Εκκλησία οφείλει να δείχνει στους ανθρώπους το Χριστό και την ελπίδα στην Πρόνοιά Του.

Και αυτό θα γίνει μέσα από την κατήχηση, η οποία αγκαλιάζει τους νέους ανθρώπους και τους βοηθά να ενταχθούν στη ζωή της Ενορίας, αλλά και να γνωρίζουν τα όσα πιστεύουν, μέσα από την εκκλησιαστική τέχνη και παράδοση, όπως αυτή αποτυπώνεται στην μουσική, δια της οποίας όσοι μαθαίνουν, εντρυφούν στα βιώματα των Πατέρων που συνέγραψαν τα ποιητικά κείμενα της υμνογραφίας, αλλά και στο αυθεντικό βίωμα προσευχής που αυτά γεννούν μέσα από την μελοποίησή τους, ενώ οι επιστημονικές εκδηλώσεις δίνουν την ευκαιρία σε όσους συμμετέχουν να καταρτίζονται, να προβληματίζονται και να διαλέγονται με την πραγματικότητα.

Ο Σεβασμιώτατος επεσήμανε την ανάγκη ο λόγος του Θεού να διαδίδεται ποικιλοτρόπως και να τρέφει τις ψυχές των ανθρώπων, για να υπάρχει καλλιέργεια και πνευματική πρόοδος, ενώ συνεχάρη όλους όσους κοπιάζουν στις ιεραποστολικές και πνευματικές προσπάθειες της τοπικής Εκκλησίας. 

Τον Σεβασμιώτατο προσφώνησαν και ο υπεύθυνος του Φροντιστηρίου Στελεχών Αρχιμ. Χρυσόστομος Κουτσούρης και η πρόεδρος της Ενώσεως Χριστιανών Επιστημόνων κ. Μαλαχά.

Εμφανίσεις: 41184
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!